Finipedia

Zelf je hypotheek afsluiten

Zelf je hypotheek afsluiten wordt ook wel "Execution only"genoemd. Het betekent dat je zelf je hypotheek wilt afsluiten zonder advies. Op deze pagina vind je beknopt hoe zelf je online hypotheek regelen werkt. Ook zetten we op een rij bij welke aanbieders je online een hypotheek zonder advies kunt afsluiten.

Waarom zelf je hypotheek afsluiten?

Veel mensen die zelf hun hypotheek willen afsluiten doen doet om de kosten van financieel advies uit te sparen. Zelf je hypotheek afsluiten, scheelt meestal zo'n € 500 á € 1.000 aan advieskosten. 

Zelf je hypotheek afsluiten: sinds 2013

Moneyou, het dochterbedrijf van ABN AMRO, begon er als eerste met de execution only hypotheek. Slechts voor korte duur want door tegenvallende resultaten werd de dienstverlening geschrapt. De Nederlandse consument was nog niet klaar voor een hypotheek zonder advies.

Lid worden

Groei hypotheek zonder advies in 2015
Veel zijn het er nog niet maar uit AFM Consumentenmonitor in 2015 bleek dat inmiddels 2% van de consumenten ervoor kiest zelf een hypotheek af te sluiten. Het overgrote deel kiest voor het sluiten van een hypotheek via een adviseur of direct bij een ‘grote bank’, zoals Rabobank, ABN AMRO of ING.

Aanbieders execution only hypotheek
Op dit moment zijn er enkele aanbieders waarbij je zelf je hypotheek kunt afsluiten. Hieronder een overzicht van enkele partijen waarbij je een execution only hypotheek kunt afsluiten.

 
Zelf afsluiten maar toch advies?
Op internet zijn veel websites te vinden waar het lijkt of je zelf je hypotheek kunt regelen maar waar uiteindelijk blijkt dat indirect een tussenpersoon de hypotheek verzorgt. Dat biedt voordelen, maar uiteraard niet als je écht zelf je hypotheek wilt afsluiten. Handel zorgvuldig. Kijk goed naar de uitstraling van de website en additionele (verborgen) tarieven die worden gerekend.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie