Finipedia

Studentenrekening

Ben je student, dan is het aantrekkelijk om een studentenrekening te open. Een studentenrekening openen is namelijk vaak gratis, in tegenstelling tot een gewone bankrekening openen. Met een studentenrekening kun je dus geld besparen. De jaarlijkse kosten bankrekening zijn gemiddeld € 30, maar kunnen oplopen tot € 70.

Extra’s voor studentenrekening

Banken hebben graag een student als klant. Studenten hebben vaak het vooruitzicht op een goede baan. Door de student nu al ‘binnen te halen’ is de kans groot dat hij in de toekomst ook bij de bank blijf bankieren. Overstappen van bank doen namelijk maar weinig mensen.

Om de student over te halen bij de bank een rekening te openen, wordt een kosteloze studentenrekening geboden. Daarnaast kan de student rekenen op extraatjes, zoals korting op een creditcard of korting op verzekeringen.

Sparen op studentenrekening niet altijd lucratief

Wanneer je een studentenrekening opent, ontvang je vaak een compleet studentenpakket. Daartoe behoort meestal ook een spaarrekening. De spaarrente op zo’n studentenspaarrekening is vaak laag. Wil je meer overhouden aan je spaargeld, dan is spaarrentes vergelijken verstandig. Het kan lucratiever zijn ergens anders een spaarrekening te openen. Een losse spaarrekening openen is vaak gratis. Kleinere banken bieden vaak een hogere spaarrente dan grote banken, zoals Rabobank en ING.

Lid worden

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie