Finipedia

Kosten bankrekening

De kosten van een bankrekening kunnen variëren van € 0 tot € 240 per jaar. Ga je een bankrekening openen, dan brengen de meeste banken deze kosten maandelijks in rekening. Wil je een pakket met extra services, zoals een creditcard, dan betaal je vaak meer. Wil je alleen een spaarrekening openen bij een bank, dan brengt dat geen kosten met zich mee. Ook een studentenrekening of een spaarrekening kind is vaak gratis.

Extra kosten bankrekening

Wanneer je een bankrekening hebt, betaal je voor extra services vaak meer. Soms zitten extra services al in je pakket. Neem de KNAB Premium bankrekening. Die kost €180 op jaarbasis, wat erg prijzig is. Maar, in deze prijs zitten allerlei extra services, zoals een tweede bankpas en een creditcard, al verwerkt.

Kijk niet alleen naar kosten bankrekening

Kritisch kijken naar wat een bankrekening openen bij een bepaalde bank kost, is niet het enige wat je kunt doen. Als je een spaarrekening wilt openen, is spaarrentes vergelijken minstens zo belangrijk. Grote banken, zoals de Rabobank en ING bieden vaak een lage spaarrente, zelfs op hun spaardeposito. Kies je voor een wat kleinere bank, dan is de rente vaak hoger, maar loop je misschien iets meer risico.

Ga je regelmatig buiten Europa op vakantie, dan is het ook verstandig om te kijken naar kosten voor geld opnemen in het buitenland. Deze kosten kunnen flink verschillen.

Lid worden

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie