Finipedia

Uitstel belastingaangifte

Belastingaangifte doen, moet in principe voor 1 mei. Red je dat niet? Dan kun je uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Uitstel aanvragen moet vóór de uiterste aangifte datum, anders krijg je een boete. Vraag je uitstel belastingaangifte aan, dan heb je vier maanden extra de tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Je hoeft geen reden op te geven voor je aanvraag. Wil je langer uitstel van belastingaangifte, dan vraagt de Belastingdienst naar de reden.

Uitstel van belastingaangifte aanvragen

Het aanvragen van uitstel belastingaangifte kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een verzoek indienen via de Belastingtelefoon. Ook is het mogelijk per brief of digitaal met een DigiD een verzoek tot uitstel in te dienen. De Belastingdienst verleent geen uitstel als je de afgelopen 3 jaar al meerdere keren te laat aangifte deed.

Uitstel belastingaangifte met reden

Wanneer een uitstel van vier maanden niet voldoende is, kun je vragen om langer uitstel. Je moet dan wel een reden opgeven in de brief aan de Belastingdienst.

Geen uitstel aanvragen

Je hoeft niet altijd uitstel van belastingaangifte te vragen als je uitstel nodig hebt. Stuurt de Belastingdienst je geen brief waarin staat dat je aangifte inkomstenbelasting moet doen, dan ben hier niet toe verplicht.

Blijkt uit de proefberekening, die je kunt doen op de website of app van de Belastingdienst, dat je geen belasting hoeft te betalen en ook geen belasting teruggave krijgt? Dan hoef je helemaal geen belastingaangifte te doen.

Lid worden

Belastingconsulent en uitstel belastingaangifte

Als een belastingconsulent belastingaangifte voor je doet, kan hij uitstel voor je aanvragen. Maar, doet een belastingconsulent dat, dan gelden andere regels. Eén belangrijk verschil is de termijn. Doe je zelf belastingaangifte, dan kun je uitstel aanvragen vóór 1 mei. Een belastingconsulent moet dit vóór 1 april doen. Geef het dus op tijd aan bij je belastingconsulent als je uitstel van belastingaangifte wilt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie