Finipedia

Online belastingaangifte

De Belastingdienst probeert belastingaangifte doen makkelijker te maken. Wanneer je online aangifte doet, kun je daarom gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst heeft alvast de gegevens ingevuld die van jou bekend zijn. Als je online aangifte doet, hoef je dus niet meer alles zelf in te vullen. Je hoeft je gegevens alleen te controleren en aan te vullen. Online aangifte inkomstenbelasting doen kan op drie manieren.

Online belastingaangifte via de app

Sinds 2013 bestaat de app van de Belastingdienst. De app is een makkelijk middel om belastingaangifte mee te doen. Helaas is de app alleen te gebruiken voor de meest simpele belastingaangiftes. De gegevens die de Belastingdienst vooraf heeft ingevuld, kun je namelijk niet wijzigen of aanvullen. Gebruik maken van de app is momenteel dus alleen interessant wanneer de vooraf ingevulde gegevens geheel correct zijn en je geen extra aftrekposten wilt toevoegen.

Online belastingaangifte via een aangifteprogramma

Het aangifteprogramma van de Belastingdienst kun je downloaden van de website van de Belastingdienst. Ook hier staan de gegevens die al bekend zijn bij de Belastingdienst ingevuld. Het grote verschil met de app is dat het met het aangifteprogramma wel mogelijk is om wijzigingen aan te brengen in de vooraf ingevulde belastingaangifte.

Online belastingaangifte via ‘Mijn Belastingdienst’

Online belastingaangifte doen via de pagina ‘Mijn Belastingdienst’ is de derde optie. Je kunt, net als met het aangifteprogramma, je gegevens aanvullen en wijzigen. Het grote voordeel van ‘Mijn Belastingdienst’ is dat je niets hoeft te downloaden. Je vult gewoon je DigiD in en komt op een beschermde pagina terecht waar je alles rondom belasting kunt regelen.

Lid worden

Wanneer belastingaangifte doen? Het beste is om belastingaangifte vóór 1 april van elk jaar te doen. Je krijgt dan vóór 1 juli bericht over wat je moet betalen of wat de belastingteruggave zal zijn. Uitstel belastingaangifte aanvragen is mogelijk.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie