Finipedia

BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon is de gratis telefonische hulplijn van de Belastingdienst voor bedrijven en consumenten. Er zijn vier verschillende lijnen: de ‘gewone’ BelastingTelefoon, BelastingTelefoon Douane, BelastingTelefoon Buitenland en BelastingTelefoon Auto. Enkel bellen met de BelastingTelefoon Buitenland is niet gratis. Wil je de Belastingdienst telefonisch een vraag stellen over je persoonlijke situatie, dan heb je je Burgerservicenummer nodig.

Bellen met de BelastingTelefoon

Heb je vragen over belasting, bijvoorbeeld over inkomstenbelasting, belastingaangifte doen of overdrachtsbelasting?Dan kun je de BelastingTelefoon bellen via 0800-0543. Ook voor vragen voor de afdeling Belastingdienst Toeslagen, kun je bij de BelastingTelefoon terecht.

Via een keuzemenu kun je aangeven waarover je iemand wilt spreken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het opvragen van een inkomensverklaring, krijg je niemand te spreken maar wordt je vraag afgehandeld met een keuzemenu.

Bellen met de BelastingTelefoon Douane

De BelastingTelefoon Douane kun je bellen als je wilt weten hoe het zit met de verzending van een pakket naar of vanuit het buitenland. Ook kun je vragen stellen over Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) als je bijvoorbeeld een auto uit het buitenland wilt importeren. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon Douane is 0800-0143.

Bellen met de BelastingTelefoon Buitenland

Het kan zijn dat je niet in Nederland woont, maar wel belastingplichtig bent in Nederland. Bijvoorbeeld omdat je in Nederland werkt. Je kunt dan de BelastingTelefoon Buitenland bellen met alle soorten vragen over belastingen. Maar, ook simpelweg een rekeningnummer doorgeven is mogelijk via de BelastingTelefoon Buitenland. De medewerkers nemen op in het Nederlands, maar spreken ook Engels en Duits. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon Buitenland is 055 5385 385.

Lid worden

Bellen met de BelastingTelefoon Auto

Als je vragen hebt over belastingen met betrekking tot je auto, kun je de BelastingTelefoon Auto bellen via 0800-0749. Net zoals de BelastingTelefoon Douane, kun je via deze lijn vragen stellen over de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Maar, ook met vragen over de motorrijtuigenbelasting kun je bij de BelastingTelefoon Auto terecht. Houd als je gaat bellen je kenteken bij de hand.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie