Finipedia

WA casco

Wie een WA-casco-autoverzekering probeert af te sluiten, zal altijd een keuze krijgen tussen twee varianten. Je hebt namelijk de WA+beperkt casco (WA+) en de WA+volledig casco (ook wel de all risk-autoverzekering genoemd). Beperkt cascois iets uitgebreider dan de basale en verplichte WA-verzekering. Volledig casco dekt bijna alle autoschade.

Prijsverschil tussen twee varianten WA casco

Er is veel verschil tussen de WA+ beperkt casco en de WA+ volledig casco. Beperkt casco is vaak een paar euro duurder dan de WA-verzekering, maar voor de WA+ volledig casco (all risk) betaal je maandelijks vaak flink meer.

Dekkingsverschil tussen twee varianten WA casco

Omdat de volledig cascoverzekering zoveel duurder is, dekt ze ook meer. Schade aan je eigen auto wordt vrijwel altijd vergoed. Zelfs als je zelf tegen een boom rijdt, kun je de schade (meestal) claimen bij je verzekeraar. Er zijn altijd uitzonderingen waarbij geen dekking geldt. Heb je bijvoorbeeld te veel alcohol gedronken of doe je mee aan een autorace? Dan keren veel verzekeraars niet uit.

De WA+ beperkt casco is een heel stuk goedkoper. Je kunt schade die je zelf veroorzaakt dan ook niet claimen. Wel is er iets meer gedekt dan bij de WA-verzekering. Bij de WA-verzekering is schade aan je eigen auto helemaal niet verzekerd. Bij WA+ beperkt casco is dit in sommige situaties wel het geval. Rijd je overstekend wild aan of wordt je auto gestolen? Dan heb je recht op dekking van de beperkt cascoverzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie