Finipedia

Beperkt casco

De beperkt casco verzekering, ook wel de WA+ verzekering genoemd, is één van de drie varianten van de autoverzekering. Met de beperkt casco verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en voor schade aan je eigen auto veroorzaakt door bijvoorbeeld brand of storm.

Kiezen voor de  beperkt casco autoverzekering

Veel mensen kiezen voor beperk casco als hun auto ongeveer 6 tot 10 jaar oud is. De waarde van de auto is dan nog hoog genoeg om er ook voor diefstal en brand verzekerd te zijn en dus iets meer premie te betalen. De premie autoverzekering bij beperkt casco is maandelijks pakweg een paar euro duurder dan de minder uitgebreide WA verzekering.

Verschil WA, Beperkt Casco, Volledig Casco

Wie een auto heeft, is wettelijke verplicht om een WA verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die jij veroorzaakt bij anderen. Beperkt casco (WA+) vergoedt iets meer. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal. Schade die je zelf veroorzaakt aan je auto is niet verzekerd met de WA+ verzekering. Hiervoor kun je de all risk-autoverzekering, ook wel volledig casco verzekering genoemd, afsluiten.

Verschil met WA en All risk

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie