Finipedia

Autoverzekering grijs kenteken

Auto’s met een grijs kenteken hebben een belastingvoordeel. Ze zijn te herkennen aan het kenteken, dat begint met een B of V. Wil je online een autoverzekering afsluiten, kun je een (fout)melding krijgen. Dat komt omdat een autoverzekering afsluiten voor een grijs kenteken anders werkt. Het kenteken is overigens niet grijs van kleur.

Auto’s met een grijs kenteken

Auto’s met een grijs kenteken hebben een belastingvoordeel. Maar niet elke auto krijgt zomaar een grijs kenteken. Het gaat om auto’s die vaak door ondernemers gebruikt worden. Dit kunnen zijn: combi-auto’s met een verhoogd dak, minibusjes of terreinwagens, verhuis- en bestelbusjes, auto’s met een open laadbak en auto’s met twee achterbanken.

Geen BPM

BPM is een belasting (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) die je moet betalen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Netto komt dit neer op ongeveer een derde deel van de nieuwprijs van je auto. Als je een auto hebt met een grijs kenteken, dan hoef je die belasting niet te betalen.

Let op: niet iedereen krijgt zomaar zo’n vrijstelling van belasting. Er gelden strenge regels die gedurende vijf jaar door de Belastingdienst gecontroleerd worden.

Grijs kenteken verzekeren voor privé gebruik

Gebruik je je auto met grijs kenteken enkel particulier? Dan kun je hem vaak normaal verzekeren. Maar, als je een gewone autoverzekering afsluit op een auto met grijs kenteken, worden eventuele zakelijke ritten uitgesloten van dekking. Bij veel verzekeringsmaatschappijen kun je geen gewone autoverzekering afsluiten op een auto met grijs kenteken als je een eigen bedrijf hebt.

Bedrijfsautoverzekering

Gebruik je je bestelauto zakelijk? Dan kun je een bedrijfsautoverzekering afsluiten. De bedrijfsautoverzekering is er ook in de drie varianten WA-verzekering, WA+ en volledig casco (all risk-autoverzekering). Je auto is dan gedekt voor zakelijke ritten. Wel gelden er andere regels als je de bestelauto gebruikt als taxi of koeriersdiensten. Vaak moet je in dat geval contact opnemen met de verzekeraar voor een verzekering die specifiek bij jouw werkzaamheden past.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie