Finipedia

All risk-autoverzekering

De all risk-autoverzekering is de duurste variant van de drie soorten autoverzekeringen. De all risk-verzekering wordt ook wel de volledig casco autoverzekering genoemd en dekt bijna elke schade aan jouw auto. Met de all risk-verzekering is bijvoorbeeld ook schade die je zelf veroorzaakt gedekt. Voor elke auto moet verplicht een WA-verzekering afgesloten worden. De wat uitgebreidere WA+ verzekering en all risk-verzekering zijn optioneel.

Overzicht dekking all risk-autoverzekering

  • Schade die je met jouw auto aanricht aan andermans auto en eigendommen.
  • Schade door brand en ontploffingen.
  • Schade door storm, blikseminslag, overstromingen en overige natuurrampen.
  • Schade door botsen, slippen, van de weg raken en omslaan. Ook als je zelf schuldig bent aan de schade, krijg je de kosten voor reparatie vergoed.
  • Schade door een technische fout in je auto.
  • Vandalisme.

Dekking all risk autoverzekering

De all risk-autoverzekering is de meeste uitgebreide autoverzekering waarbij vrijwel alle schade gedekt is. De schades die bij de minder uitgebreide WA en WA+ autoverzekering vergoed worden, vallen hier dus ook onder. Denk bijvoorbeeld aan schade die je bij een ander veroorzaakt en schade door brand, storm en diefstal.

Daarbij kun je in veel situaties ook een vergoeding van de verzekering krijgen, als je zelf schade aan je eigen auto veroorzaakt. Bots je tegen een paaltje aan? Dan vergoedt je verzekeraar bij een all risk-verzekering de schade.

Als iemand anders jouw auto expres kapot maakt (vandalisme), ben je bij een all risk-verzekering geen geld kwijt aan de reparatie. Bij schade die veroorzaakt wordt door een technische fout in je auto krijg je ook compensatie. Het technische mankement zelf valt wel buiten de dekking. Hiervoor moet je je wenden tot de fabrikant.

Verschil met WA autoverzekering en WA+ autoverzekering

Kiezen voor all risk

Vanwege de uitgebreide dekking van de all risk-verzekering, is de premie logischerwijs hoog. Om die reden kiezen veel mensen voor een all risk verzekering als de auto hen veel waard is. Bijvoorbeeld als de auto met een lening aangeschaft is of als de auto net nieuw of duur is. Je hoeft je met een all risk-dekking geen zorgen te maken om elke kras.

Kleine schades niet claimen op de allrisk-autoverzekering

Zoals bij alle autoverzekeringen, verlies je bij de all risk verzekering schadevrije jaren als je een schade claimt. De premie van je verzekering wordt dan dus hoger. Daarom kan het in sommige gevallen slimmer zijn om kleine schades zelf te betalen in plaats van de bij je verzekeraar op te geven. Je profiteert dan van no-claim korting.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie