Finipedia

Tweede auto verzekeren

Een tweede auto verzekeren werkt net even wat anders dan wanneer je één auto hebt. Bij veel verzekeraars kun je je tweede auto met een tweede-gezinsauto-regeling verzekeren. Je krijgt dan dezelfde korting op de autoverzekering van je tweede auto als op de verzekering van je eerste. Dit zorgt voor een goedkope autoverzekering. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Goedkoop je tweede auto verzekeren

De voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de tweede-gezinsauto-regeling, verschillen per verzekeraar. 

 • Schadevrije jaren
  Bij veel verzekeraars moet je aantonen dat je de afgelopen één of twee jaar schadevrij hebt gereden. Soms moet dat alleen bij je eerste auto. Andere verzekeraars willen ook dat er in de tweede auto al een (aantal) jaar zonder schade gereden is.

 • Overdragen no-claim-korting
  Je tweede auto verzekeren bij dezelfde verzekeraar als je eerste auto kan voordelig zijn. Er gelden dan soms acties waardoor je meer korting krijgt op je tweede auto. De no-claim-korting die je hebt op je eerste autoverzekering kan bijvoorbeeld op de tweede autoverzekering overgenomen worden. Wel begin je met de opbouw van zuivere schadevrije jaren bij je tweede auto op nul. Dat komt omdat verzekeraars ervan uitgaan dat iemand anders de hoofdbestuurder is van die tweede auto.
 • Schadevrije jaren overdragen
  Registreer je beide auto’s op je eigen naam dan bouw je alleen op jouw naam schadevrije jaren op. Wel zijn dat twee aparte ‘setjes’ schadevrije jaren (een setje voor elke auto). Zet je de tweede auto later op andermans naam dan kun je soms de daarbij behorende schadevrije jaren overdragen.

Let op: dat accepteren verzekeraars niet altijd. Degene aan wie je de schadevrije jaren overdraagt, moet vaak al bekend zijn als regelmatige bestuurder van de auto.

 • Eisen aan tweede bestuurder
  Een tweede auto op naam zetten van iemand anders binnen het gezin kan niet altijd. Die tweede bestuurder moet bij veel verzekeraars aan een aantal eisen voldoen, zoals het hebben van een bepaalde leeftijd (niet jonger dan 24 jaar) en schadevrij rijden (minimaal de laatste één of twee jaar). De tweede auto-regeling kan alleen binnen het gezin worden afgesloten.
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie