Finipedia

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering is verplicht. Je moet tenminste een WA-verzekering hebben, omdat die de schade vergoedt die jij bij anderen veroorzaakt. Bij een autoverzekering afsluiten, moet je op verschillende punten letten.

Autoverzekering afsluiten bij een vergelijkingswebsite

Op internet heb je veel vergelijkingswebsites voor verzekeringen. Hoy hoy en Independer zijn twee bekende voorbeelden. Autoverzekeringen vergelijken is een belangrijke stap voordat je een autoverzekering afsluit.

Adviseur voor autoverzekeringen

Gebruik je liever geen internet bij het afsluiten van je autoverzekering? Dan kun je altijd terecht bij een onafhankelijke adviseur voor advies.

Kosten van advies

Bij schadeverzekeringen, zoals een autoverzekering, betaal je de financieel adviseur via provisie. De kosten voor advies en bemiddeling zijn verwerkt in de prijs van de autoverzekering. Zolang als het contract duurt, betaal je dus extra voor het advies en de bemiddeling. Sommige adviseurs maken liever inzichtelijk waar je voor betaalt: bij hen betaal je éénmalig voor advies en verder enkel voor de autoverzekering.

Afsluiten bij de verzekeraar zelf

Je kunt er ook voor kiezen om je autoverzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af te sluiten. Dat kan via internet, maar ook telefonisch.

Belangrijke informatie

De adviseur of instantie die jou uiteindelijk helpt aan een autoverzekering, moet je juiste en complete informatie geven. Alle voorwaarden, de kosten, mogelijkheden om de verzekering weer op te zeggen en andere zaken die voor jou van belang zijn, moeten duidelijk zijn.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie