Finipedia

Roy Data

Roy Data is een systeem waar sinds 2007 je schadevrije jaren in worden geregistreerd. De autoverzekeraar doet dat voor je. Bij het overstappen van autoverzekering, kan je nieuwe autoverzekeraar in Roy Data zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Hier baseert hij jouw nieuwe no-claim-kortingop.

Roy Data vervangt de royementsverklaring. Alle opzeggingsgegevens van mensen met een motorrijtuigverzekering worden door de verzekeraars in Roy Data gezet. Bij een overstap naar een nieuwe autoverzekering hoef je je schadevrije jaren niet meer per officiële verklaring door te geven aan je nieuwe verzekeraar. Dat scheelt een hoop tijd. De verzekeraar controleert het door jou opgegeven aantal schadevrije jaren met het aantal dat in Roy Data staat.

Roy Data inzien

Iedere consument mag zijn gegevens gratis in Roy Data bekijken. Maar dat is vrijwel nooit nodig. Alleen als je eigen administratie niet meer compleet is, kan inzage handig zijn. Op de meest recente verzekeringspolis of op de opzegbevestiging staat het aantal door jou opgebouwde schadevrije jaren vermeld. Beschik je hier niet over, dan kun je bij je verzekeraar aankloppen.

Wil je toch inzage krijgen in Roy Data, dan kan het 28 dagen duren voordat je de gegevens binnen hebt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie