Finipedia

No-claim-korting

No-claim-korting is een bekend begrip in de wereld van de autoverzekering. No-claim-korting wil zeggen dat je korting krijgt op je autoverzekering als je geen schade claimt. Deze korting is geregeld in het bonus-malus systeem.

Bonus-malus
Voor elk jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeraar krijg je er een schadevrij jaar bij.  Het aantal schadevrije jaren dat je hebt, bepaalt je positie op de zogenaamde bonus-malus-ladder. Elke trede op die ladder staat voor een bepaald kortingspercentage. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger je op de ladder staat. En hoe hoger je op de ladder staat, des te hoger de korting op je verzekeringspremie is.

Wel schade, maar toch no-claim-korting

De korting die je door bonus-maluskunt krijgen op je autoverzekering, wordt ook wel de no-claim-korting genoemd. Het gaat er de verzekeraar vooral om dat je schade niet claimt. Schade rijden mag dus best, als je die maar zelf betaalt. Daarom kan het soms goed zijn voor de premie van je autoverzekering om de wat minder dure schades uit eigen zak te laten repareren.

No-claim-beschermer

Bij veel verzekeringen kun je nog een aanvullende no-claim-beschermer afsluiten. Je betaalt dan iets meer premie, maar in ruil daarvoor mag je elk jaar één keer schade claimen zonder dat je no-claim-korting erop achteruit gaat. Houd wel in de gaten dat je schadevrije jaren nog steeds dalen. De no-claim-korting behoud je dus alleen zolang je niet overstapt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie