Finipedia

Schade inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering verzekert je tegen schade aan passagier(s) en aan jou als bestuurder van de auto. Veroorzaak je een ongeluk? Dan keert de schade inzittendenverzekering genoeg geld uit om alle kosten te dekken. De schade inzittendenverzekering is een aanvulling op je autoverzekering.

Schade inzittendenverzekering versus ongevallen-inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering en de ongevallen-inzittendenverzekering worden nogal eens door elkaar gehaald. Toch zijn er grote verschillen tussen deze twee inzittendenverzekeringen.

De schade inzittendenverzekering keert bij alle soorten schade uit. Dus of het nu gaat om een kleine botsing waarbij er flink gemorst wordt op de kleding van één van de passagiers of om een ernstig ongeluk waarbij iemand gewond raakt. Zowel lichamelijke schade als materiële schade zijn gedekt. De ongevallen-inzittendenverzekering keert daarentegen enkel uit als er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden.

In tegenstelling tot de ongevallen-inzittendenverzekering, keert de schade inzittendenverzekering precies het bedrag uit dat je kwijt bent om de schade te herstellen of op te vangen. De ongevallen-inzittendenverzekering is een levensverzekering en keert een vast bedrag uit.

Lid worden

WA-verzekering versus schade inzittendenverzekering

Veroorzaak jij een ongeluk, dan is schade aan je passagiers gedekt door jouw WA-verzekering. Maar, het grote voordeel van de schade inzittendenverzekering ten opzichte van de WA-verzekering, is de snelheid van uitkering.

Omdat de WA-verzekeraar vaak uitgebreid onderzoek doet naar wie aansprakelijk is voor het ongeval, duurt het langer voordat hij het geld voor de geleden schade daadwerkelijk betaalt. De schade inzittendenverzekering keert gelijk uit. Bij deze verzekering maakt het namelijk niet uit wie de veroorzaker van het ongeval is.

Daarnaast ben jij als bestuurder zelf niet verzekerd door de WA-verzekering wanneer je schuldig bent aan de schade. Alleen de schade van de tegenpartij en aan de passagiers uit jouw auto wordt erdoor gedekt. Met een schade inzittendenverzekering is jouw eigen schade wel gedekt. Jij bent immers ook een inzittende. De schade aan de auto is overigens niet gedekt door de schade inzittendenverzekering of WA-verzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie