Finipedia

Rechtsbijstand auto

Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering, heb je recht op professionele juridische hulp wanneer je in een conflict over schade belandt. Maar, rechtsbijstand auto heb je niet altijd nodig.

Nut van rechtsbijstand auto

Raak je verwikkeld in een juridisch conflict doordat je een ongeluk hebt veroorzaakt of omdat de oorzaak van het ongeluk niet duidelijk is? Dan is het fijn als je een professionele jurist kunt inschakelen om de zaak goed af te handelen. Zou je zelf juridische hulp moeten inkopen, dan kunnen de kosten in de duizenden euro’s lopen.

Nadeel rechtsbijstand auto

Het nadeel dat kleeft aan rechtsbijstand bij je autoverzekering, is dat de dekking zich beperkt tot autoschadezaken en verkeersovertredingen met de auto. Gebeurt er een ongeluk, terwijl je aan het wandelen of fietsen bent? Dan dekt de aanvullende rechtsbijstandverzekering niets.

Rechtsbijstand verkeer

Daarom heb je ook rechtsbijstand verkeer. De premie is niet veel hoger (soms zelfs lager) en dekt ook juridische kosten voor wanneer er iets in het verkeer gebeurt, terwijl jij loopt, fietst of met de scooter of motor bent.

Lid worden

Voordeel rechtsbijstand auto

Toch kun je veel hebben aan rechtsbijstand motorrijtuigen. Zo heb je ook recht op rechtsbijstand als je een conflict krijgt met de garage of verkoper van je auto.

Verhaalrechtsbijstand

De minst uitgebreide en dus ook goedkoopste variant is verhaalsrechtsbijstand. Maar let op: je krijgt dan alleen gratis juridische hulp om de schade die jou is aangericht te verhalen op de tegenpartij. Is de oorzaak van de schade onduidelijk, ben je zelf schuldig aan de schade of pleeg je een verkeersovertreding? Dan wordt juridische hulp niet vergoed.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie