Finipedia

Ongevallen-inzittendenverzekering

De ongevallen-inzittendenverzekering is één van de twee soorten inzittendenverzekeringen die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. De ongevallen-inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van de passagier(s) en de bestuurder van de auto.

Invalide of overlijden

Als je een ongevallen-inzittendenverzekering afsluit, dek je de kosten waarmee je te maken krijgt als jijzelf en/of je passagier(s) komen te overlijden of blijvend invalide raken. Veroorzaak je schade waardoor een inzittende ernstig gewond raakt, maar niet invalide raakt of overlijdt? Dan keert de ongevallen-inzittendenverzekering niet uit.

Vast bedrag

Je verzekert bij een ongevallen-inzittendenverzekering een vooraf vastgesteld bedrag. De premie die je betaalt, bepaalt welk bedrag er wordt uitgekeerd als iemand in je auto overlijdt of invalide raakt. Dat bedrag kun je gebruiken om bijvoorbeeld een inkomensgat te dichten of aanpassingen te laten doen aan het huis van de invalide passagier.

WA en ziektekostenverzekering

Letsel (‘schade’) aan je passagiers is al gedekt door jouw WA-verzekering. Veroorzaakt iemand anders die schade? Dan is al jouw schade en die van je passagiers gedekt door de WA-verzekering van de veroorzakende partij. Daarnaast heb je de individuele zorgverzekering nog die de ziektekosten dekt als iemand invalide raakt of overlijdt.

Lid worden

Nut ongevallen-inzittendenverzekering

Een ongevallen-inzittendenverzekering is nuttig als je vaak gezinsleden in je auto vervoert die bij jou in de WA-verzekering zitten. Hun schade is namelijk niet door jullie WA-verzekering gedekt. Ook keert je WA-verzekering niet uit als je zelf door eigen schuld overlijdt of invalide raakt. Een ongevallen-inzittendenverzekering dekt dat wel. Toch is het raadzaam om de ongevallen-inzittendenverzekering te vergelijken met de schade-inzittendenverzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie