Finipedia

Studenten autoverzekering

Er bestaan geen speciale autoverzekeringen voor studenten. Als je student bent en een auto hebt, is het niet verstandig om de auto op naam van je ouders te zetten. Dat is officieel verboden een je bouwt zelf geen schadevrije jaren op. Een autoverzekering voor jongeren, is vaak een stuk duurder dan een autoverzekering voor volwassenen. Dat komt omdat jonge en onervaren bestuurders een groter risico zijn voor de verzekeraar.

Jongeren vormen groot risico voor verzekeraar

Wil je als jonge bestuurder een autoverzekering afsluiten? Dan betaal je al gauw zeventig euro per maand aan premie. De premie voor jongeren is zo hoog, omdat ze gemiddeld vaker en meer schade claimen. Het kost de verzekeraar dus relatief veel geld. Daarom betaalt een jongere meer premie. 

Weinig schadevrije jaren

Met schadevrije jaren (jaren dat je geen schade claimt bij je verzekeraar) bouw je korting op. Heb je die weinig of geen dan betaal je de volle mep aan premie. Een autoverzekering voor jongeren afsluiten is dus duur. Wel verandert dat naarmate je langer een auto hebt (zolang je geen schade claimt). Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, des te hoger je no-claim-korting.

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Ben je nog in afwachting van de levering van je rijbewijs en heb je al een auto? Je auto verzekeren zonder rijbewijs is bij sommige verzekeraars dan mogelijk. Het hangt wel af van je situatie. Als je nog rijlessen aan het volgen bent, mag het bijvoorbeeld niet.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie