Finipedia

Reis- en annuleringsverzekering

Wie een reisverzekering gaat afsluiten, kiest vaak ook direct voor een annuleringsverzekering. Met een reis- en annuleringsverzekering verzeker je je tegen onverwachte kosten tijdens je vakantie. De annuleringsverzekering richt zich hierbij specifiek op een vakantie die niet door kan gaan of een vakantie die tussentijds afgebroken moet worden.

Reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Op vakantie gaan zonder reisverzekering is onverstandig. Vooral de dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten van de reisverzekering is erg belangrijk. Deze dekking zorgt ervoor dat, mocht er bijvoorbeeld tijdens een wandeling iets mis gaan, de kosten voor een dure reddingsactie vergoed worden.

Nut van de reis- en annuleringsverzekering

Met de annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van een vakantie die toch niet doorgaat of tussentijds afgebroken moet worden. Kosten die gemaakt worden om tijdens een vakantie huiswaarts te keren, worden vergoed vanuit de reisverzekering.

Over het nut van de dekking van de annuleringsverzekering kan gespeculeerd worden. Met de annuleringsverzekering krijg je een vergoeding voor (een deel van) de gemiste vakantie. Omdat het gaat om bedragen die je al betaald hebt, is dit geen verzekering voor schade die je niet zelf zou kunnen dragen. Het is echter wel fijn om geld terug te krijgen voor een vakantie waar je niet van hebt kunnen genieten.

Kortlopende of doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Zowel bij de reis- als annuleringsverzekering kun je kiezen tussen doorlopend of kortlopend. Een kortlopende reisverzekering sluit je over het algemeen in combinatie met een kortlopende annuleringsverzekering af. Deze verzekeringen gelden voor één vakantie en de dekking stopt zodra je weer thuis bent.

Wie een doorlopende reisverzekering kiest, kan zowel voor een kortlopende als doorlopende annuleringsverzekering kiezen. Voor korte trips vind je een annuleringsverzekering misschien niet nodig, maar bij een rondreis door Amerika wel.

Reis- en annuleringsverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluiten

Het is handig om de reis- en annuleringsverzekering bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Mocht jij je reis moeten annuleren, dan maak je van beide verzekeringen gebruik. Lopen de verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, dan bestaat er geen onenigheid over wie wat moet vergoeden en hoef jij je maar tot één partij te wenden.

Ga je een reisverzekering afsluiten, eventueel in combinatie met de annuleringsverzekering, let dan goed op de voorwaarden van beide verzekeringen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie