Finipedia

Kortlopende annuleringsverzekering

Wie een annuleringsverzekering afsluit, kan kiezen tussen een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering. Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van een vakantie die toch niet doorgaat of tussentijds afgebroken moet worden. De kortlopende annuleringsverzekering wordt meestal afgesloten in combinatie met een losse, kortlopende reisverzekering. 

Dekking kortlopende annuleringsverzekering

De dekking van de annuleringsverzekering verschilt per verzekeraar. Bekijk daarom altijd de voorwaarden als je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit. Bij vrijwel elke aanbieder krijg je een vergoeding als je annuleert om één van de volgende redenen:

  • Bij ziekte van jouzelf. Als een arts je de reis afraad, is dat vaak voldoende reden voor gedekte annulering. 

  • Bij overlijden of bij een plotselinge levensbedreigende ziekte bij een familielid in de eerste of tweede graad. Hier vallen je partner, je (klein)kinderen, je (groot)ouders, en je broers en/of zussen onder.

  • Bij scheiding of verbreking van het samenlevingscontract.

  • Bij het plotseling verliezen van je baan.

  • Bij zwangerschap, mits de zwangerschap ná het boeken van de vakantie is vastgesteld.

  • Bij bijvoorbeeld brand- of braakschade aan je huis of andere eigendommen, waarbij je terugkomst vereist is, omdat er aangifte gedaan moet worden. Het dient hierbij wel om een relatief grote schade te gaan.

Premie kortlopende annuleringsverzekering

De premie van een kortlopende annuleringsverzekering is een percentage van de totale reissom. Reken op ongeveer 4 tot 5,5 procent, afhankelijk van de verzekeraar. Hoe hoger de reissom, hoe hoger de premie. Bij een hoge reissom kan het voordeliger zijn om voor een doorlopende annuleringsverzekering te kiezen.

Kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Een losse annuleringsverzekering wordt vaak direct bij het boeken van de vakantie door de reisorganisatie aangeboden. Het is echter slim, om deze niet meteen af te sluiten. Wie een goedkope annuleringsverzekeringwil, kan beter verder kijken en meerdere aanbieders van de annuleringsverzekering vergelijken. Let hierbij op de voorwaarden voor annulering en op de maximale vergoeding. 

Een annuleringsverzekering moet vrij snel na het boeken van je vakantie afgesloten worden. Afhankelijk van de verzekeraar, moet dit binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis gebeurd zijn.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie