Finipedia

Goedkope annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering geeft je een vergoeding wanneer je vakantie onverhoopt niet door kan gaan of tussentijds afgebroken moet worden. Ga je een annuleringsverzekering afsluiten, dan wil je hier natuurlijk niet te veel aan kwijt zijn. Een goedkope annuleringsverzekering is over het algemeen een prima optie, mits je op de voorwaarden en maximale vergoeding let. We geven je tips over waar je op moet letten als je een goedkope annuleringsverzekering wilt.

Vergoeding voor gemiste vakantiedagen met annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering verzeker je de kosten van een vakantie die niet door kan gaan vanwege bijvoorbeeld het overlijden van een direct familielid of door ziekte van jouzelf. Het gaat hierbij om een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen. Een eventuele vroegtijdige terugreis, wordt vergoed door je reisverzekering.

Tips voor een goedkope annuleringsverzekering

  • Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende annuleringsverzekering meestal een voordeligere optie dan de kortlopende annuleringsverzekering.

  • De premie van een kortlopende annuleringsverzekering is een percentage van de totale reissom. Ga uit van circa 4 tot 5,5 procent, afhankelijk van het type verzekering. Hoe hoger de reissom, hoe hoger dus de premie. Bij een hoge reissom kan het voordeliger zijn om voor een doorlopende annuleringsverzekering te kiezen.

  • Een annuleringsverzekering kun je vaak direct bij het boeken van je reis afsluiten bij de reisorganisatie. Kies hier liever niet voor. Deze annuleringsverzekeringen zijn vaak duur.

  • Sluit je de reis- en annuleringsverzekering bij één verzekeraar af, dan ben je vaak wat voordeliger uit.

  • Het is belangrijk om de voorwaarden van de annuleringsverzekering goed te bekijken. De maximale vergoeding van de reissom verschilt sterk per aanbieder. Wie regelmatig verre, dure reizen maakt, heeft een hoge maximale vergoeding nodig. Ga jij meestal kamperen in Europa, dan volstaat een goedkopere annuleringsverzekering met een lagere maximale vergoeding.

  • De situaties waarin je recht hebt op een vergoeding bij annulering verschillen per verzekeraar. Kies je voor een goedkope annuleringsverzekering, dan is de dekking over het algemeen ook wat minder uitgebreid.

Het afsluiten van de annuleringsverzekering

Wil je een annuleringsverzekering afsluiten, wacht dan niet te lang. Bij de meeste verzekeraars moet de annuleringsverzekering binnen 10 tot 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten zijn.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie