Finipedia

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering kun je het hele jaar door goed verzekerd op vakantie. Door te kiezen voor een combinatie van deze twee verzekeringen, weet je dat je zowel voor onvoorziene kosten op reis als voor kosten vanwege annulering verzekerd bent. Je kunt er ook voor kiezen de doorlopende reisverzekering of doorlopende annuleringsverzekering los af te sluiten.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering: de dekking

Met een reisverzekering verzeker je je tegen onvoorziene kosten tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering zorgt voor een vergoeding voor gemiste vakantiedagen, wanneer je vakantie niet door kan gaan of wanneer je onverwacht eerder naar huis moet keren.

Ga je een doorlopende reisverzekering afsluiten, dan kun je hierbij vaak ook een annuleringsverzekering afsluiten. De combinatie van deze twee verzekeringen zorgt dat jij goed en compleet verzekerd op vakantie kunt.

Reis- en annuleringsverzekering combineren biedt voordelen

Het is handig om de reis- en annuleringsverzekering in één keer, bij één verzekeraar, af te sluiten. Mocht jij je vakantie moeten annuleren, dan maak je van beide verzekeringen gebruik. Kosten die je maakt om eerder huiswaarts te keren worden vergoed vanuit de reisverzekering. Met de annuleringsverzekering krijg je een vergoeding voor (een deel van) de gemiste vakantie.

Lopen de verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, dan ontstaat er nooit onenigheid over wie wat moet vergoeden en hoef je maar bij één organisatie jouw claim in te dienen.

Kortlopende of doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Wie een reis- en annuleringsverzekering gaat afsluiten, kan kiezen uit twee varianten. Met de kortlopende reis- en annuleringsverzekering verzeker je één reis. Met de doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je het hele jaar door, bij elke vakantie, verzekerd. Ook een spontaan weekendje weg is in dat geval verzekerd.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie