Finipedia

Doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd als je een reis moet annuleren vanwege persoonlijke omstandigheden. De verzekering dekt de kosten wanneer je niet op reis kunt gaan óf wanneer je je reis vroegtijdig moet afbreken.

Het alternatief voor deze verzekering is de kortlopende annuleringsverzekering. De doorlopende annuleringsverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een doorlopende reisverzekering.

Dekking doorlopende annuleringsverzekering

Kun je niet op vakantie omdat je ziek bent of keer je tijdens je vakantie eerder huiswaarts omdat één van je ouders plots in het ziekenhuis ligt? Dan kun je op een vergoeding van je doorlopende annuleringsverzekering rekenen. Dit zijn standaard situaties die door elke verzekeraar vergoed worden. Ziekte of overlijden van goede vrienden valt bij de meeste annuleringsverzekeringen daarentegen niet onder de standaarddekking.

De dekking van de doorlopende annuleringsverzekering verschilt per aanbieder. Controleer daarom altijd de voorwaarden wanneer je deze verzekering afsluit. Bij de meeste verzekeraars kun je rekenen op een vergoeding wanneer je annuleert om één van de volgende redenen:

  • Bij een levensbedreigende ziekte of overlijden van familie in de eerste of tweede graad. Hier vallen je ouders, oma, opa, broers, zussen, partner en (klein)kinderen onder.

  • Bij ziekte van de verzekerde zelf. Als een arts je de reis ontraadt, dan is dat vaak voldoende reden voor een gedekte annulering. 

  • Bij zwangerschap, mits de zwangerschap ná de boeking is geconstateerd.

  • Bij plotselinge werkloosheid.

  • Bij bijvoorbeeld brandschade aan je woning of andere eigendommen, waarbij je terugkomst vereist is, bijvoorbeeld omdat je aangifte moet doen. Het dient hierbij wel om een relatief grote schade te gaan. 

  • Bij scheiding of het verbreken van je samenlevingscontract.

Het afsluiten van de doorlopende annuleringsverzekering

De meeste verzekeraars stellen als voorwaarde dat de (doorlopende) annuleringsverzekering binnen 10 tot 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten moet zijn.

Maximumvergoeding doorlopende annuleringsverzekering

Vrijwel alle annuleringsverzekeringen hebben een maximumvergoeding per persoon. Dit is het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt. De meeste verzekeraars hanteren een maximum tussen de € 1.500 en € 3.000.

Voor een stedentrip is dit voldoende om de gemaakte kosten bij annulering te dekken. Wie een luxe verre reis gaat maken, doet er verstandig aan het maximum bedrag van de doorlopende annuleringsverzekering te verhogen.

Doorlopende of losse, kortlopende annuleringsverzekering

De kosten van een doorlopende annuleringsverzekering zijn in verhouding een stuk lager dan de premie die je betaalt voor een losse, kortlopende annuleringsverzekering. Bij de meeste verzekeraars geldt dat wanneer je minimaal 14 dagen per jaar op vakantie bent, je goedkoper uit bent met een doorlopende verzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie