Finipedia

Fysiotherapie basisverzekering

Met een zorgverzekering verzeker je je tegen de soms hoge kosten van zorg. Wat er onder de basisverzekering valt, bepaalt de overheid. Fysiotherapie valt voor de meeste mensen niet onder het basispakket zorgverzekering. Dit houdt in dat je de kosten van een behandeling door een fysiotherapeut zelf moet betalen of dat je hiervoor een aanvullende zorgverzekering kunt afsluiten.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wél vergoed

Voor verreweg de meeste Nederlanders geldt dat fysiotherapie niet onder de basis zorgverzekering valt. Er zijn echter een paar uitzonderingen.

  • De inhoud van de zorgverzekering tot 18 jaar & vanaf 18 jaar verschilt sterk. Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste negen fysiotherapiebehandelingen wél vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat opgeleverd, dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel nog meer behandelingen.

  • Volwassenen die een chronische aandoening hebben, krijgen de kosten van fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed. De eerste twintig behandelingen betaal je dus zelf. Deze twintig behandelingen gelden per aandoening, niet per kalenderjaar.

  • Wie last heeft van urine-incontinentie krijgt de eerste negen behandelingen van bekkenfysiotherapie vergoed.

Fysiotherapie verzekeren met aanvullende verzekering

Voor verreweg de meeste Nederlanders wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Weet je dat je regelmatig gebruik maakt van fysiotherapie, bijvoorbeeld omdat je snel last hebt van je rug of veel sport, dan kan het dus verstandig zijn om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Wil je alle behandelingen van fysiotherapie vergoed krijgen, dan betaal je circa € 35 per maand. Verzeker je voor zes behandelingen per jaar, dan betaal je ongeveer € 6 per maand. Vergelijk altijd verschillende aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie met elkaar. De prijzen en voorwaarden kunnen flink verschillen.

Zelf de rekening van de fysiotherapeut betalen kan natuurlijk ook. Eén behandeling door de fysiotherapeut kost ongeveer € 35.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie