Finipedia

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Veel verzekeraars bieden verzekeringspakketten aan. Een combinatie van verzekeringen die vaak voorkomt is de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in. De opstalverzekering wordt vaak nog toegevoegd aan dit pakket. Al deze verzekeringen samen onderbrengen bij één verzekeraar kent voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen zijn per verzekeraar vaak anders. Goed vergelijken is daarom verstandig.

Voordelen van meerdere verzekeringen bij één partij

Het kan verschillende voordelen hebben om bij één verzekeraar je inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering onder te brengen. Dit heeft vooral te maken met gemak. 

 • Makkelijke afhandeling
  Het is veel makkelijker om deze verzekeringen onder één dak te hebben. Is er sprake van schade? Dan hoef je maar met één verzekeringsmaatschappij contact te hebben.

 • Geen onduidelijkheid
  Bij sommige schades is het niet meteen duidelijk onder welke verzekering het valt. Of, de schade valt onder twee verzekeringen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij brandschade aan je woning. Door de opstal, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering bij één partij af te sluiten krijg je niet te maken met verschillende verzekeraars die maar deels de schade willen betalen.

 • Overstappen
  Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij is makkelijker. Dat komt omdat alle verzekeringen in één pakket op hetzelfde moment aflopen. Je kunt dus ook voor alle verzekeringen op hetzelfde moment overstappen.
 • Korting
  Extra korting omdat je meerdere verzekeringen onderbrengt bij dezelfde verzekeraar.
 • Extra no-claim korting
  Bij sommige verzekeraars krijg je geld terug als je een jaar geen schade claimt. Je krijgt dus eigenlijk no-claim-korting. Hoe meer verzekeringen je bij dezelfde verzekeraar hebt lopen, des te hoger je no-claim-korting kan zijn.

Nadelen van meerdere verzekeringen bij één partij

Nadelen van verzekeringspakketten zijn er natuurlijk ook. Je keuzevrijheid wordt er door beperkt. Het zou zomaar kunnen dat je bij een verzekeraar een voor jou perfecte inboedelverzekering kunt afsluiten, maar dat de voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering minder goed bij jou passen.

Het is daarom belangrijk dat je verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Je weet dan of een pakket voor jou goed is, of dat je je verzekeringen toch beter apart kunt afsluiten.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie