Finipedia

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is in verhouding tot andere verzekeringen goedkoop. Als alleenstaande kun je al voor drie tientjes per jaar verzekerd zijn voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Als gezin betaal je ongeveer het dubbele voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Wil je echt gaan voor de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering? Let er dan wel op dat de voorwaarden en het maximaal verzekerde bedrag in orde zijn. 

Belangrijke zaken van de aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk is het fijn als je voor een paar tientjes verzekerd bent voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Maar let er wel op dat je aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt.

 • Verzekerd bedrag
  De premie van de aansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt bij schade. Bij de meeste verzekeraars ligt dit rond de 1,25 miljoen euro. Bij sommige verzekeraars ligt dit bedrag lager. Deze aansprakelijkheidsverzekeringen zijn dan ook goedkoper. Het wordt aangeraden om te kiezen voor een verzekering met een minimale dekking van 1,25 miljoen euro.

 • Gezinsdekking of alleenstaand
  Heb je een gezin? Dan is het verstandig om voor de gezinsdekking te kiezen. Deze is logischerwijs wat duurder dan een verzekering voor één persoon. De dekking is vollediger. Naast je partner, zijn (ongehuwde, uitwonende) kinderen, inwonende (schoon)ouders en bijvoorbeeld een au-pair ook meeverzekerd.
 • Eigen risico
  Wil je je premie laag houden? Dan is het wellicht een idee om voor een hoger eigen risico te kiezen. Dat kan de premie met zo’n tien à twintig procent verlagen. Let er wel op dat de premie sowieso al laag is en dat een korting op de premie van tien procent misschien maar een paar euro per jaar oplevert.

 • Extra clausules
  De basis van de aansprakelijkheidsverzekering is bij alle verzekeringsmaatschappijen ongeveer hetzelfde. Maar de aansprakelijkheidsverzekering is uit te breiden met verschillende clausules voor extra dekking. Een verzekeraar die zulke extra’s niet aanbiedt, biedt waarschijnlijk een lagere premie. Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken kan belangrijk zijn om te kijken wat voor jou het belangrijkste is: meer dekking of minder premie?
 • In combinatie met andere verzekeringen
  Door de aansprakelijkheidsverzekering in combinatie met andere verzekeringen af te sluiten, kun je besparen. Verzekeraars bieden over het algemeen kortingen wanneer je meerdere verzekeringen bij hen hebt lopen. Een voorbeeld van zo’n combinatie is de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in één pakket.
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie