Finipedia

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) verzeker je je voor de kosten van schade die jij bij anderen veroorzaakt. Veel mensen denken dat deze aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, maar dat is niet zo. De WA-verzekering (verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid in de auto) is daarentegen wel verplicht.  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzeker je je voor de aansprakelijkheid in alledaagse situaties.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel een aanrader

De AVP is dan wel niet verplicht, deze verzekering wordt wel aangeraden. Voor een klein bedrag kun je je verzekeren tegen grote schades. De kans op grote schade, zoals invaliditeit, is gelukkig niet heel groot. Maar ben je toch aansprakelijk voor een dergelijke schade? Dan kunnen de kosten hoog oplopen.

De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering kost minder dan twee euro per maand. Ben je niet verzekerd en wordt je aansprakelijk gesteld voor bijvoorbeeld een ongeluk? Dan moet je de schade zelf vergoeden.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren bij pakketverzekering 

Er bestaan verzekeringspakketten waarvan de aansprakelijkheidsverzekering particulieren vaak een onderdeel is. Een voorbeeld is het pakket met de inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Aan zo’n verzekeringspakket kleven zowel voor- als nadelen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie