VU Medisch Centrum, Amsterdam VU Medisch Centrum, Amsterdam

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam is een academisch ziekenhuis dat verbonden is aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het VU medisch centrum staat bekend om zorg op topniveau. Onder meer de afdelingen neurologie en neurochirurgie staan zeer goed bekend. Ook voor de specialismen orthopedie, gynaecologie en cardiologie zijn patiënten bij VUmc aan het juiste adres.

Het VU Medisch Centrum Amsterdam werkt al een aantal jaar nauw samen met het andere academische ziekenhuis van Amsterdam: het AMC Amsterdam. Het doel van beide ziekenhuizen is om zich uiteindelijk samen op één locatie te vestigen.

Academische Ziekenhuizen Top 8 (8)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt het VU Medisch centrum op de tweede plek. 

Score VU Medisch Centrum, Amsterdam

Wegwijs
61e plaats
Lees meer
AD
41e plaats
Lees meer
elsevier
75e plaats
Lees meer
pb
44e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Informatie over onder andere bezoektijden en parkeren zijn te vinden op de website van het VU Medisch Centrum: www.vumc.nl

 

Adres  

VU Medisch Centrum
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Telefoonnummer   020 - 444 4 444
Website www.vumc.nl
Ervaringen van patiënten met VU Medisch Centrum, AmsterdamVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie