Universitair Medisch Centrum Utrecht Universitair Medisch Centrum Utrecht

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, afgekort UMC Utrecht, is een academisch ziekenhuis dat nauw samenwerkt met de Universiteit Utrecht. In dit academische ziekenhuis staan zorg, onderzoek en onderwijs centraal. Het UMC Utrecht legt de lat hoog en streeft er voortdurend naar om vernieuwende, toonaangevende behandelingen in te zetten, die passen bij de zorgbehoeften van dit moment.

Patiënten kunnen in het Universitair Medisch Centrum Utrecht terecht voor allerlei soorten zorg. De verschillende basis specialismen, zoals neurologie en psychiatrie, worden hier uitgevoerd. Daarnaast wordt er topklinische zorg en topreferente zorg geboden. Dit zijn behandelingen en ingrepen die niet in algemene ziekenhuizen uitgevoerd worden en die zich richten op zeldzame aandoeningen. 

Academische Ziekenhuizen Top 8 (9)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt het UMC Utrecht op de eerste plek.

Score Universitair Medisch Centrum Utrecht

Wegwijs
59e plaats
Lees meer
AD
57e plaats
Lees meer
elsevier
68e plaats
Lees meer
pb
19e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Op zoek naar de bezoektijden of informatie over parkeren bij het Universitaire Medisch Centrum in Utrecht? Bekijk dan de website: http://www.umcutrecht.nl/

Adres  

Universitair Medisch Centrum Utrecht
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

Telefoonnummer   088 - 755 5555
Website http://www.umcutrecht.nl/
Ervaringen van patiënten met Universitair Medisch Centrum UtrechtVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie