UMC Groningen, Groningen UMC Groningen, Groningen

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Groningen is een academisch ziekenhuis dat gevestigd is in het centrum van Groningen. In dit ziekenhuis komen gezondheidszorg, onderwijs en onderzoek samen. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen.

Het UMCG is één van de drie ziekenhuizen in Nederland waar harttransplantaties uitgevoerd mogen worden. Daarnaast is het UMC Groningen het enige ziekenhuis in Nederland waar alle orgaantransplantaties uitgevoerd worden. In het Universitair Medisch Centrum Groningen worden alle medische specialismen uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn neurologie, dermatologie, radiotherapie en orthopedie.

Academische Ziekenhuizen Top 8 (2)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt UMC Groningen op de vierde plek. 

Score UMC Groningen, Groningen

Wegwijs
67e plaats
Lees meer
AD
44e plaats
Lees meer
elsevier
88e plaats
Lees meer
pb
25e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Informatie over onder andere bezoektijden en parkeren zijn te vinden op de website van het UMC Groningen: www.umcg.nl

Adres  

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen

Telefoonnummer   050 - 361 61 61
Website www.umcg.nl

Ervaringen van patiënten met UMC Groningen, GroningenVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie