RadboudUMC, Nijmegen RadboudUMC, Nijmegen

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het RadboudUMC in Nijmegen is een academisch ziekenhuis dat staat voor patiëntenzorg op het hoogste niveau, onderwijs en onderzoek. Het RadboudUMC is een universitair medisch centrum dat samenwerkt met de Radboud Universiteit. In de volksmond wordt het ziekenhuis nog altijd Radboud Ziekenhuis genoemd.

Patiënten kunnen bij het RadboudUMC in Nijmegen terecht voor basiszorg, topklinische zorg en topreferente zorg. Basiszorg is zorg die in elk ziekenhuis geboden wordt. Bijvoorbeeld op het gebied van urologie, oogheelkunde of dermatologie. De topklinische zorg en topreferente zorg van het RadboudUMC vind je niet in elk ziekenhuis. Deze zorg richt zich op moeilijke ingrijpen en zeldzame ziekten. 

Academische Ziekenhuizen Top 8 (5)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt RadboudUMC op de zesde plek. 

Score RadboudUMC, Nijmegen

Wegwijs
80e plaats
Lees meer
AD
85e plaats
Lees meer
elsevier
84e plaats
Lees meer
pb
4e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Informatie over onder andere bezoektijden en parkeren zijn te vinden op de website van het Radboud UMC: www.radboudumc.nl

Adres  

RadboudUMC
G. Grooteplein-Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Telefoonnummer   024 - 361 11 11
Website www.radboudumc.nl

Ervaringen van patiënten met RadboudUMC, NijmegenVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie