Maastricht UMC+ Maastricht UMC+

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (UMC+), voorheen bekend onder de naam Academisch Ziekenhuis Maastricht, is een academisch ziekenhuis in het zuiden van Nederland. Kerntaken van het Maastrichtse ziekenhuis zijn - naast topklinische en topreferente zorg voor patiënten - wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Maastricht University.

Patiënten kunnen bij het Maastricht UMC+ terecht voor alle specialismen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cardiologie, oogheelkunde, neurologie, urologie en dermatologie. Het Maastricht UMC+ is gespecialiseerd in bestraling van kankerpatiënten. Verder beschikt het ziekenhuis over poliklinieken, spoedeisende hulp en een kinderafdeling.

Academische Ziekenhuizen Top 8 (6)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt Maastricht Universitair Medisch Centrum+ op de vijfde plek. 

Score Maastricht UMC+

Wegwijs
75e plaats
Lees meer
AD
48e plaats
Lees meer
elsevier
75e plaats
Lees meer
pb
72e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Informatie over onder andere bezoektijden en parkeren zijn te vinden op de website van het Academisch Ziekenhuis Maastricht: http://www.mumc.nl/

Adres  

Academisch Ziekenhuis Maastricht
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht

Telefoonnummer   043 - 387 65 43 
Website http://www.mumc.nl/
Ervaringen van patiënten met Maastricht UMC+Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie