Leids Universitair Medisch Centrum Leids Universitair Medisch Centrum

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een modern, academisch ziekenhuis waar zorg, opleiding en onderzoek gecombineerd worden. Het LUMC draait mee in de wereldtop als het gaat om medisch en toegepast klinisch onderzoek.

Patiënten die in het Leids Universitair Medisch Centrum behandeld worden, kunnen rekenen op zorg van hoog niveau. Onder meer de specialistische afdelingen KNO, neurochirurgie en oogheelkunde staan zeer goed bekend. Daarnaast is het LUMC een ziekenhuis dat topklinische zorg biedt. Dit is zorg die enkel mag worden uitgevoerd door ziekenhuizen die door de minister van Volksgezondheid zijn geselecteerd. Het LUMC richt zich hierbij op patiënten met bijzondere aandoeningen, die in algemene ziekenhuizen niet behandeld kunnen worden.

Academische Ziekenhuizen Top 8 (7)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt het Leids UMC op de derde plek. 

Score Leids Universitair Medisch Centrum

Wegwijs
66e plaats
Lees meer
AD
55e plaats
Lees meer
elsevier
84e plaats
Lees meer
pb
65e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Voor informatie over bezoektijden, parkeren en de verschillende poliklinken van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kun je de website raadplegen: www.lumc.nl

Adres  

Leids Universitair Medisch Centrum
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Telefoonnummer   071 - 526 91 11 
Website www.lumc.nl

Ervaringen van patiënten met Leids Universitair Medisch CentrumVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie