Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Erasmus Medisch Centrum is het academische ziekenhuis van Rotterdam, dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Erasmus MC is het grootste academische ziekenhuis van Nederland. Als universitair medisch centrum draagt het Erasmus ziekenhuis bij aan zowel onderzoek, onderwijs als patiëntenzorg.

In het Erasmus Medisch Centrum wordt basiszorg, topklinische zorg en topreferente zorg geboden. Onder basiszorg vallen behandelingen van bijvoorbeeld de afdelingen orthopedie, dermatologie en gynaecologie. Dit soort zorg wordt ook in algemene ziekenhuizen verleend. Topklinische zorg en topreferente zorg vind je alleen in academische ziekenhuizen en richt zich op patiënten met bijzondere of zeldzame ziekten. 

Academische Ziekenhuizen Top 8 (4)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt Erasmus Medisch Centrum op de zevende plek. 

Score Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Wegwijs
85e plaats
Lees meer
AD
62e plaats
Lees meer
elsevier
89e plaats
Lees meer
pb
49e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Op zoek naar de bezoektijden of informatie over parkeren bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam? Bekijk dan de website: http://www.erasmusmc.nl/

Adres  

Erasmus Medisch Centrum
's-Gravendijkwal 230
3015 CE Rotterdam

Telefoonnummer   010 - 704 0 704
Website http://www.erasmusmc.nl/
Ervaringen van patiënten met Erasmus Medisch Centrum, RotterdamVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie