Academisch Medisch Centrum, Amsterdam Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) is één van de acht universitair medische centra van Nederland en het grootste ziekenhuis van Amsterdam. Het AMC is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Het AMC wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top.

Patiënten uit het hele land kunnen bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam terecht voor zorg op het hoogste niveau. Het AMC staat onder meer bekend om de uitstekende zorg die geboden wordt op de afdelingen oncologie, kno en het moeder-kindcentrum. Daarnaast kunnen patiënten in dit Amsterdamse ziekenhuis terecht bij het tropencentrum en het Academisch Psychiatrisch Centrum. Tevens vinden we het Emma Kinderziekenhuis in het AMC.

Het Academisch Medisch Centrum werkt nauw samen met het andere academische ziekenhuis van Amsterdam: het VU medisch centrum. In maart 2013 maakten de ziekenhuizen bekend samen één raad van bestuur te gaan vormen. 

Academische Ziekenhuizen Top 8 (3)
Academische ziekenhuizen scoren over het algemeen lager in de verschillende onderzoeken. Dit is niet omdat zij het slechter doen. De ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg met meer risico's op complicaties. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de sterftecijfers in academische ziekenhuizen hoger, wat voor een lagere ranking zorgt. Academische ziekenhuizen zijn daarom lastig te vergelijken met reguliere ziekenhuizen. In de ranglijst met enkel academische ziekenhuizen, eindigt AMC op de achtse plek. 

Score Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

Wegwijs
86e plaats
Lees meer
AD
66e plaats
Lees meer
elsevier
84e plaats
Lees meer
pb
56e plaats
Lees meer

Contactgegevens

Wie op zoek is naar informatie over de bezoektijden, parkeermogelijkheden of overige gegevens, kan de website van AMC Amsterdam bekijken: www.amc.nl

Adres  

AMC Amsterdam
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Telefoonnummer   020 - 566 9111
Website www.amc.nl
Ervaringen van patiënten met Academisch Medisch Centrum, AmsterdamVoor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie