Wegwijs - Het beste ziekenhuis van Nederland Wegwijs - Het beste ziekenhuis van Nederland

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het beste ziekenhuis van Nederland is het Deventer Ziekenhuis. Een opvallende winnaar, aangezien dit ziekenhuis in de onderzoeken van Elsevier, Algemeen Dagblad, en de patiëntbeoordelingen van Independer en Zorgkaart Nederland niet in de top 3 terechtkomt (4e, 14e, en 13e). Gemiddeld kun je in het Deventer Ziekenhuis rekenen op uitstekende en patiëntvriendelijke zorg. Het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam (10e, 9e en 16e) en Kennemer Gasthuis in Haarlem (10e, 4e en 29e) komen bij Wegwijs respectievelijk uit op plek 2 en 3.

De scores van het beste ziekenhuis volgens Wegwijs vormen een gewogen gemiddelde van de onderzoeksscores van  ElsevierAlgemeen Dagblad, en de patiëntbeoordelingen van Independer en Zorgkaart Nederland . Er is gebruik gemaakt van de openbaar beschikbare informatie van de ziekenhuizen. Dezelfde gegevens dus waar patiënten ook over kunnen beschikken. Met dit onderzoek biedt Wegwijs extra transparantie in de keuze voor het Beste Ziekenhuis en wordt de Nederlandse zorgconsument niet aan zijn lot overgelaten door een 'willekeur' aan onderzoeksresultaten. 


Top 3 ziekenhuizen in WegwijsDeventer Ziekenhuis
Deventer

Lees meer


Maasstad Ziekenhuis
Rotterdam

Lees meer


Kennemer Gasthuis
Haarlem

Lees meer
Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

In de onderzoeken van Elsevier en het Algemeen Dagblad zijn de academische ziekenhuizen wel onderzocht, maar vind je ze niet terug in de ranglijst. Wegwijs koos ervoor de academische ziekenhuizen wel terug te laten komen in de algemene ranglijst, maar plaatst hier wel een kanttekening bij. Daarnaast bieden we lezers ook een ranglijst met daarop enkel de academische ziekenhuizen

Enkele specialistische klinieken zijn niet opgenomen in het onderzoek van Wegwijs. Dit omdat er over de betreffende ziekenhuizen of klinieken niet voldoende (betrouwbare) data beschikbaar was, waardoor zij automatisch op een, mogelijk onterechte, lagere eindscore uit zouden komen. Het gaat hierbij onder andere om het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (Amsterdam), de Sint Maartenskliniek (Nijmegen/Woerden), Medisch Spectrum Twente (Almelo / Hengelo) en het Oogziekenhuis (Rotterdam).

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie