Het Beste Ziekenhuis volgens... Elsevier Het Beste Ziekenhuis volgens... Elsevier

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Het beste ziekenhuis volgens Elsevier is er niet één maar twee. Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Vlietland-Ziekenhuis in Schiedam haalden beide de maximale score. Het beste ziekenhuis van de afgelopen vijf jaar was het Sint Jansdal in Harderwijk. Dat ziekenhuis kwam in de meest recente lijst van Elsevier (2014) echter niet verder dan een gedeelde 10e plaats.

Elsevier maakt, net als het AD, o.a. gebruik van de gegevens van de Inspectie voor Gezondheidszorg. Die gegevens bestaan uit scores die ziekenhuizen elk jaar aan die Inspectie moeten doorgeven. De scores worden onderverdeeld in scores voor acute zorg en zorg waarvoor een afspraak moet worden gemaakt. Ook neemt Elsevier de patiëntgerichtheid mee in de beoordeling.

Elsevier meet de scores in bolletjes. De maximale score is 16 bolletjes. De minimale score is 0. Het is ook mogelijk om een half bolletje te scoren. Meerdere ziekenhuizen behaalden in het onderzoek van Wegwijs eenzelfde score. Deze ziekenhuizen hebben in de ranking van Wegwijs een gelijke positie gekregen.


Top 3 ziekenhuizen in ElsevierHagaZiekenhuis
Den Haag

Lees meer


Vlietland-Ziekenhuis
Schiedam

Lees meer


Jeroen Bosch Ziekenhuis
Den Bosch

Lees meer
Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Ga naar de website van Elsevier om het "Beste Ziekenhuis Elsevier" te bekijken

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie