
Alimentatie stijgt in 2023 bij wettelijke indexatie
De alimentatie gaat in 2023 met 3,4% omhoog. Dit geldt alleen voor degene die de wettelijke bepalingen volgen. Je moet de verhoging echter wel zelf doorvoeren, dit wordt niet voor je gedaan.
De alimentatie gaat in 2023 met 3,4% omhoog. Dit geldt alleen voor degene die de wettelijke bepalingen volgen. Je moet de verhoging echter wel zelf doorvoeren, dit wordt niet voor je gedaan.
Wie werkloos raakt, heeft in veel gevallen recht op een WW-uitkering. Deze is echter van tijdelijke aard en is niet zo hoog als je laatst verdiende loon. Lukt het je niet om een baan te vinden? De bijstand is geen vetpot.
Een woning behoort vaak tot de erfenis als beide ouders zijn overleden. Op deze manier kun je de woning verdelen.
Met een erfrechtverklaring kan jij aantonen dat jij recht hebt op (een deel van) de erfenis én dat jij de financiële zaken van de overledene mag regelen. Toch heb je het document niet altijd nodig.
Door prijsstijgingen is er minder financiële ruimte voor sparen, beleggen of het aflossen van schulden. Dit is nu ook goed terug te zien cijfers van het CBS.
In de Week van het geld draait het om financiële opvoeding. Naast lesmateriaal voor scholen kan je als ouder zelf hier ook aan bijdragen. Ga het gesprek over geld aan met je kind en bedenk hoe je het zelf wilt organiseren.
Volgend jaar stijgt de alimentatie met 1,9 procent voor mensen die de wettelijke bepalingen volgen. Deze stijging wordt niet standaard doorgevoerd. Zorg dus dat je ex hiervan op de hoogte is.
Het is gemakkelijk mogelijk om een kleinkind te helpen met grote uitgaven. Dat kan bijvoorbeeld door een schenking te doen. Daarmee kan je zorgen dat je zonder al te veel kosten wel heel veel goeds doet.
Bij een scheiding kan één van de partners er voor kiezen in de woning te blijven. Wanneer je niet samen verantwoordelijk wilt blijven, is het mogelijk dat de vertrekkende partner wordt ontslagen uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Niet altijd is dit echter haalbaar.