Nieuws

Open Huizen Dag: tips voor een succesvolle huizenjacht

Ben je benieuwd of te koop staande woningen in jouw buurt wat zouden zijn voor je? Op de Open Huizen Dag kan je zonder afspraak een kijkje gaan nemen. Maak er gebruik van en maak er een succes van door je goed voor te bereiden.

dinsdag 19 september 2023
Open Huizen Dag: tips voor een succesvolle huizenjacht

Op 30 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de traditionele Open Huizen Dag. Een uitgelezen kans om te koop staande woningen te bezichtigen, zonder dat er een afspraak voor nodig is. Maar hoe zorg je er nu voor dat je deze dag optimaal benut? Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op huizenjacht.

1. Bepaal je financiële mogelijkheden

Voordat je op pad gaat, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van wat je kunt lenen. Door vooraf een hypotheekcheck uit te voeren, kom je te weten wat je maximaal verantwoord kunt lenen. Hiermee weet je welke woningen binnen jouw financiële bereik vallen en het bezichtigen waard zijn. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via het formulier onder dit artikel. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden in jouw situatie.

2. Stel een wensenlijst op

Met een duidelijk overzicht van jouw woonwensen kan je gerichter op pad gaan tijdens de Open Huizen Dag. Wil je bijvoorbeeld een tuin op het zuiden, een aparte studeerkamer of een woning in de buurt van een school of treinstation? Zet vooraf je wensen op papier en geef deze eventueel per punt een prioriteit. Zo kan je eenvoudiger bepalen welke punten je moet bijstellen als niet alle wensen realistisch zijn.

3. Plan je route

Het is aan te raden om vooraf een duidelijke route uit te stippelen langs de huizen die je wilt bezoeken. Dit bespaart veel tijd en zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk woningen kunt bezichtigen op die ene dag.

4. Maak een checklist

Neem tijdens de bezichtigingen een checklist mee waarop je specifieke punten kunt noteren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, de isolatie, de sfeer in de woning, etc. Zo houd je overzicht en kun je later de woningen goed met elkaar vergelijken. Het voorkomt bovendien dat je niet objectief te werk gaat en bijvoorbeeld vergeet te vragen hoe het met de energiezuinigheid zit, omdat je alleen maar oog hebt voor die leuke glas-in-loodramen.

5. Stel gerust vragen

Schroom niet om vragen te stellen tijdens je bezoek. Wil je weten wanneer de CV-ketel voor het laatst is vervangen? Of ben je benieuwd naar de staat van het schilderwerk? Je bent er toch, dus stel gerust je vragen.

Praktische informatie Open Huizen Dag 2023

Datum: 30 september
Tijden: Je kunt huizen bezoeken tussen 11.00 en 15.00
Deelnemende huizen: Via deze link is automatisch een filter op Funda ingesteld met de deelnemende woningen.
Bezichtiging: De bewoners doen zelf de bezichtiging, dus je hoort informatie uit de eerste hand.

Wil jij een indicatie van jouw maximaal verantwoorde hypotheek? Laat het ons spoedig weten. Zo weet je al voor de Open Huizen Dag welke woningen op jouw lijstje kunnen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie