Nieuws

Op vakantie met de caravan? Dit dekt de verzekering

Ongeluk met de caravan? Eventuele schade bij anderen is ook dan verzekerd via de verplichte WA-verzekering van je auto. Maar wat als je caravan zelf schade oploopt?

dinsdag 21 maart 2023
Op vakantie met de caravan? Dit dekt de verzekering

Ga je op vakantie, dan wil je goed verzekerd zijn. Ook als je met een caravan of camper op pad gaat. Je aansprakelijkheid op de weg is voor de caravan verzekerd via de autoverzekering. De verzekering voor de camper werkt anders, maar lijkt wel op die van de autoverzekering.

Wat dekt de caravanverzekering?

Ongeluk met de caravan? Eventuele schade bij anderen is ook dan verzekerd via de verplichte WA-verzekering van je auto. Een caravanverzekering dekt met name de schade aan je caravan zelf. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een basisdekking en de aanvullende dekking.

Basisverzekering caravan

Met de basisdekking van de caravan ben je onder meer verzekerd voor de schade van diefstal, storm en brand. De dekking lijkt daarmee op die van de Beperkt Casco - dekking van de autoverzekering

Uitgebreide verzekering caravan

Je kunt de caravanverzekering uitbreiden op onder andere de volgende manieren.

  • Dekking tegen hagelschade. Dit valt niet standaard onder de basisdekking.
  • Dekking inventaris. Een gedeelte hiervan is overigens al verzekerd via je reisverzekering.
  • Dekking voor rechtsbijstand. Mogelijk heb je deze dekking al via je rechtsbijstandverzekering of als aanvulling op je autoverzekering.

Verzekering camper

De camperverzekering lijkt veel op een reguliere autoverzekering. De basisdekkingen zijn min of meer gelijk: Je hebt WA, WA + Beperkt Casco of All-Risk. De camperverzekering is daarnaast uit te breiden met een inventarisverzekering, inzittendenverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook hierbij geldt: voorkom dubbele dekkingen.

De prijs van een caravan kan flink oplopen. Zonde als dit kostbare bezit op vakantie schade oploopt. Met een verzekering kun je jouw caravan of camper met een gerust hart achter je auto hangen. 

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie