Nieuws

Deze mogelijkheden heb je bij het laten beheren van je vermogen

Naarmate je eigen vermogen groeit, wordt het steeds belangrijker om dit verantwoord te beheren. Zeker met de huidige inflatie is het maken van een duurzaam rendement belangrijk. Je kunt het beheer over je vermogen uitbesteden aan daarin gespecialiseerde partijen.

maandag 23 januari 2023
Deze mogelijkheden heb je bij het laten beheren van je vermogen

Naarmate je eigen vermogen groeit, speelt de vraag steeds vaker op, hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Op welke manier zorg je voor een duurzaam rendement op dit vermogen, om het op termijn aan te kunnen breken als aanvulling op een pensioen of bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken? 

Niet iedereen heeft de kennis, tijd en interesse om actief te beleggen. Beleggen zonder helder plan, op basis van vergaarde kennis en ervaring, kan leiden tot grote financiële verliezen. Het uitbesteden van dit beheer over je vermogen kan een goed idee zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar Evi vermogensbeheer, of een vergelijkbare dienst van andere partijen. 

Maak gebruik van de kennis en expertise van specialisten

Het uitbesteden van het beheer over je vermogen biedt je het voordeel, dat je profiteert van de kennis en expertise van externe specialisten. Vermogensbeheerders zitten vaak al decennialang in het vak, wat maakt dat zij een goed beeld hebben van de wijze waarop een duurzaam en financieel gunstig rendement kan worden geboekt over het vermogen. Daarbij hebben zij de tools om dit gedeeltelijk geautomatiseerd uit te voeren.

Sommige partijen werken hierbij volledig online, zonder persoonlijke aandacht. Andere partijen houden je betrokken bij het beheer over je vermogen. Bepaal voor jezelf wat hierin je voorkeur krijgt. Veel mensen vinden het prettig op de hoogte te blijven van de wijze waarop men inzet op het laten groeien van het vermogen. 

Uitgangspunten vaststellen voor beheer vermogen

Voorafgaand aan het uit handen geven van het beheer over je vermogen, wordt samen met de vermogensbeheerder gekeken wat de uitgangspunten hiervoor zijn. Mogelijk ben je een twintiger of dertiger, waarbij je maandelijks een deel van het salaris opzij wilt zetten voor later. Vermogensbeheer kan ook interessant zijn voor een veertiger of vijftiger, die richting diens pensioen wil werken aan een positief, duurzaam rendement over dit vermogen.

Het verschil tussen een twintiger en vijftiger zit onder meer in de beleggingshorizon. Daarbij is een twintiger wellicht bereid wat meer risico te nemen, mede doordat diens horizon breder is. Het zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op de uitgangspositie bij het laten beheren van het vermogen.

Een vermogensbeheerder neemt je mee aan de hand van een vragenlijst. Op basis van je antwoorden bepaalt de vermogensbeheerder wat voor jou de beste strategie is. Vind je het lastig dergelijke vragen te beantwoorden? Vaak staat er een vermogenscoach klaar om je hierbij te ondersteunen. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie