Nieuws

Zorgverzekering 2023: vergelijk alle zorgpremies in 4 stappen

Voor de zorgverzekering 2023 wordt een hoog aantal overstappers verwacht. Heb jij al bekeken of je kunt besparen op jouw zorgpolis. We geven aan hoe je in 4 stappen de zorgverzekering kunt kiezen die bij je past, tegen de laagst mogelijke premie.

maandag 19 december 2022
Zorgverzekering 2023: vergelijk alle zorgpremies in 4 stappen

Je hebt nog tot eind december voor het vergelijken van de zorgverzekering 2023. Zit je goed of kan ook jij besparen op je zorgverzekering met een overstap? Let bij het vergelijken niet alleen op de goedkoopste zorgpremie. Kies eenvoudig de zorgverzekering die bij je past in 4 stappen. 

Samen met partnersie Zorgverzekering.net kun je in enkele stappen eenvoudig de zorgverzekering 2023 vergelijken. Dit zijn de 4 stappen:

 1. Zet je zorgbehoeftes op een rij
  Welke zorg je volgend jaar nodig hebt, weet je nu nog niet precies. Toch heb je wellicht wel een idee. Heb je al jaren een slecht gebit of loop je de deur bij de fysiotherapeut plat? De kans is klein dat dit volgend jaar opeens heel anders is. Zet op jezelf op een rij welke zorg uit de zorgverzekering 2023 voor jou belangrijk is.

 2. Bepaal of je een aanvullende zorgpolis nodig hebt
  Een behandeling in het ziekenhuis valt onder de basiszorgverzekering 2023. Mogelijk is voor jouw ook zorg van belang waar je een aanvullende zorgverzekering voor moet afsluiten. Denk aan zorg bij de tandarts of een vergoeding voor hulpmiddelen, brillen of lenzen. Vergelijk hier eenvoudig alle vergoedingen van zowel de basiszorgverzekering 2023 als de aanvullende polissen. Ga voor jezelf na of de vergoedingen van aanvullende zorgverzekeringen opwegen tegen de premie.

 3. Kies het type zorgverzekering 2023
  De basiszorgverzekering 2023 is qua inhoud hetzelfde bij iedere zorgverzekeraar. Dat neemt niet weg dat je keus hebt uit verschillende soorten basisverzekeringen. Het grootste verschil is de keuzevrijheid die je hebt in het kiezen van zorgverleners, zonder dat je zelf opdraait voor een deel van de zorgkosten. Een restitutiepolis biedt de meeste vrijheid, maar is doorgaans ook prijziger. Een naturapolis is goedkoper maar beperkter qua keuzevrijheid.

  Bij het vergelijken van de zorgverzekering 2023 kun je kiezen van een hoger eigen risico. Standaard is die €385. Kies je ervoor om deze vrijwillig te verhogen, dan krijg je korting op de zorgpremie. Doe dit alleen als je eventuele hogere kosten voor zorg daadwerkelijk kunt dragen.

 4. Zorgverzekering 2023 vergelijken
  Nu is het tijd om de voorwaarden en premies van de zorgverzekering 2023 te vergelijken! Kies je voor de goedkoopste zorgverzekeraar? Controleer wel of die aansluit bij je zorgwensen. Kan je bijvoorbeeld terecht bij ziekenhuizen in je omgeving of heeft de zorgverzekeraar daar geen contract mee gesloten? En hoe zit het als je medicijnen nodig hebt? Staar je niet blind op alleen de zorgpremie, maar bekijk het totaalplaatje.


Via onze partnersite vergelijk je eenvoudig de zorgverzekering 2023. Je ziet meteen wat het verschil is wanneer je kiest voor een hoger eigen risico en welke vergoedingen er gelden per zorgpolis. Zo kun je eenvoudig en snel besparen op jouw zorgverzekering!

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie