Nieuws

Open Huizen Dag NVM weer als vanouds. Zo vergroot je jouw kansen

Op 1 oktober is er weer een ouderwetse NVM Open Huizen Dag. Geen online gedoe, maar zo veel mogelijk huizen bezichtigen op één dag. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!

dinsdag 6 september 2022
Open Huizen Dag NVM weer als vanouds. Zo vergroot je jouw kansen

Op 1 oktober kan je deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag. Begin dit jaar draaide het evenement door Covid-19 nog om online afspraken. Nu kan je weer zonder afspraak en vrijblijvend te koop staande woningen bezichtigen. Hoe zorg je ervoor dat het niet bij kijken blijft?

De grootste gekte op de woningmarkt lijkt vooralsnog voorbij. Toch zul je op de Open Huizen Dag nog genoeg concurrentie van andere kopers hebben. Zeker als het gaat om relatief betaalbare woningen in een goede staat. Met deze tips ga je goed voorbereid op pad:

 • Maak een lijstje met voorwaarden
  Ben je iemand voor een instapklare vrij moderne woning of ga je voor een huis waar volop aan te klussen valt. Is een leuke tuin op het zuiden daarnaast een vereiste of hecht je meer waarde aan een grotere kamer? Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet wat jouw wensen zijn. Op basis van deze voorwaarden kan je de woningen selecteren die je wilt bezoeken.

 • Weet wat je maximale hypotheek is
  Het heeft geen zin om de meest fraaie woningen te bezichtigen, wanneer later blijkt dat ze buiten je financiële bereik liggen. Ga na wat je maximaal verantwoorde hypotheek is en hoeveel je zelf eventueel kunt inleggen. Vergeet niet een eventuele renovatie of verbouwing mee te nemen. Onze deskundige adviseurs kunnen voor je in kaart brengen wat jouw mogelijkheden zijn. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 • Maak een goede volgorde op de Open Huizen Dag
  Heb je de huizen die je wilt bezoeken op een rij gezet? Maak een goede volgorde. De woningen die de grootste voorkeur hebben, kan je als eerste bezichtigen. Daar hoef je dan niet meer langs op het moment dat je er eigenlijk genoeg van hebt. Een alternatief is een geografische volgorde. Door huizen te bezichtigen die dicht bij elkaar liggen, kan je er meer bezoeken binnen dezelfde tijd.

 • Leg de positieve en negatieve punten vast
  In een huis zelf is vaak wel duidelijk waar je meer of minder enthousiast van wordt. De vraag is in hoeverre je het nog weet als je weer thuis bent. Voor je het weet haal je verschillende huizen door elkaar. Neem een overzicht van je woonwensen mee en geef woningen bijvoorbeeld per onderdeel een cijfer. Zo kan je achteraf zien welk huis gemiddeld genomen het meest in de smaak valt. Het maken van foto’s help ook als geheugensteun.

 • Onderzoek het huis op gebreken
  Ben je enthousiast over een woning? Maak dan direct gebruik van de mogelijkheid om het huis goed te inspecteren. Kijk of de kozijnen strak in de verf zitten, bekijk en dak en check of je geen scheuren of andere alarmerende zaken ziet. Rij, als daar de tijd voor is, ook even door de wijk zodat je een gevoel krijgt bij de omgeving.

 • Houd een aankoopmakelaar achter de hand
  Bij vervolg interesse is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Informeer eventueel vooraf bij een aankoopmakelaar naar de beschikbaar in de dagen na de Open Huizen Dag. Zo kan je direct een tweede bezichtiging plannen en mogelijk een bod doen.

  Voor verkopers is het belangrijk dat je een serieuze kandidaat bent. Daar hoort bij dat je weet wat financieel haalbaar is. Of je nu de Open Huizen Dag bezoekt of niet, we brengen graag de maximaal verantwoorde hypotheek voor jou in kaart. Vul hiervoor vrijblijvend het onderstaand formulier in.
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie