Nieuws

Dit heb je nodig om een vastgoedlening aan te kunnen vragen

Kun je zomaar een vastgoedlening aanvragen? Het antwoord daarop is simpel: een vastgoedlening is bestemd voor vastgoedinvesteerders en is dus niet ‘zomaar’ aan te vragen. Hoe is dit wel mogelijk?

woensdag 21 september 2022
Dit heb je nodig om een vastgoedlening aan te kunnen vragen

Kun je zomaar een vastgoedlening aanvragen? Het antwoord daarop is simpel: een vastgoedlening is bestemd voor vastgoedinvesteerders en is dus niet ‘zomaar’ aan te vragen. Als je als vastgoedinvesteerder de kans op een mooi beleggingspand wilt kunnen grijpen zodra deze zich voordoet, dán is een vastgoedlening iets voor jou. In dit artikel wordt uitgelegd wat een vastgoedlening precies inhoud en wanneer je ervoor in aanmerking komt.

Wat is een vastgoedlening?

Een vastgoed lening helpt vastgoedinvesteerders door kortlopend een overbruggend geldbedrag te lenen om beleggingspanden mee te kunnen financieren. Dit zorgt ervoor dat je als vastgoedinvesteerder actief op investeringskansen in kunt spelen.

  1. Aanvraag: de aanvraag van een vastgoedlening gebeurt doorgaans online. In de regel geldt een looptijd van tussen de 3 en 24 maanden en kun je maximaal € 1.000.000 lenen. Dit leenbedrag geldt per Ultimate Benificial Owner (UBO).
  2. Voorstel: De aanvraag wordt beoordeeld door de kredietverstrekker en deze komt vervolgens met een vrijblijvend leenvoorstel.
  3. Uitbetaling: Zodra jijzelf akkoord gaat met het leenvoorstel, wordt het geldbedrag binnen enkele dagen op je bankrekening gestort. Tijdens de gehele looptijd van de vastgoedlening betaal je rente, het geldbedrag dien je doorgaans aan het einde van de looptijd in één keer af te lossen.

Wie kan een vastgoedlening aanvragen?

Een vastgoedlening vormt een financiële overbrugging om een vastgoedinvestering aan te kunnen gaan, en is daarmee bestemd voor vastgoedinvesteerders. De kredietverstrekker stelt een aantal eisen aan vastgoedinvesteerders, om ervan verzekerd te zijn dat het geleende geldbedrag daadwerkelijk afgelost kan worden.

  1. De vastgoedonderneming van de vastgoedinvesteerder dient tenminste 2 jaar te bestaan;
  2. de vastgoedinvesteerder dient tenminste 2 jaar ervaring te hebben met het investeren in vastgoed;
  3. de vastgoedlening wordt verstrekt voor een looptijd van 3 tot 24 maanden, tot een maximale loan-to-value ratio van 70% en tot het maximale geldbedrag van €1.000.000 per UBO;
  4. de vastgoedinvesteerder dient de getekende koopakte van het vastgoedobject, het actuele taxatierapport, de UBO verklaring, de actuele aangifte inkomstenbelasting van diens vastgoedonderneming en hypotheekakte aan de kredietverstrekker te kunnen overleggen.

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie