Nieuws

NVM houdt Open Huizen Dag weer in nieuwe stijl

Vroeger was de Open Huizen Dag een ideale mogelijkheid om in één dag meerdere woningen te bezichtigen. Inmiddels draait de dag niet meer om bezichtigingen. Je kunt de makelaar bij de thuis op de koffie vragen.

woensdag 16 maart 2022
NVM houdt Open Huizen Dag weer in nieuwe stijl

Zaterdag 26 maart staat de Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM weer op de agenda. Net als bij de vorige editie staat niet het zonder afspraak bezichtigen van woningen centraal. In plaats daarvan kan je vrijblijvend een NVM-makelaar op bezoek vragen, om hem of haar vragen te stellen op het gebied van wonen en verduurzamen. Het maken van een online afspraak is ook mogelijk.

Voorheen was de Open Huizen Dag een ideale mogelijkheid om in één dag meerdere woningen te bezichtigen. NVM geeft aan vanwege Covid nog geen voorstander te zijn van massale woningbezichtigingen.

Nieuwe versie Open Huizen Dag door woningschaarste

Ongetwijfeld speelt ook het beperkt aantal te koop staande woningen een rol. Op dit moment zijn er op Funda 48.088 woningen beschikbaar in heel Nederland. Het aantal is sterk gedaald in de afgelopen jaren. In 2014 had je nog keus uit meer dan 250.000 woningen. Wie in deze woningprijs zijn huis wil verkopen, ziet de geïnteresseerden ook zonder open dag in de rij staan.

NVM verwacht veel vragen over verduurzaming

Heel Nederland zit met woonvragen, zo stelt de NVM zelf. Die vragen kunnen gaan over de waarde van je huidige woning of woningaanbod dat aansluit op jouw situatie en wensen. Daarnaast verwacht de makelaarsvereniging veel vragen over het verduurzamen van woningen. Door de gestegen energietarieven is de interesse in zonnepanelen, isolatie en andere energiebesparende maatregelen sterk toegenomen.

Eerst weten wat je maximale hypotheek is

Vroeger ging je eerst op zoek naar geschikte woningen en had je vervolgens tijd om de financiële haalbaarheid te toetsen. Nu gaat het eerder anders om. Eerst moet je weten wat je maximaal en verantwoord aan een huis kunt uitgeven op basis van je persoonlijk en financiële situatie. Vervolgens zoek je in het schaarste aanbod naar woningen die binnen de mogelijkheden passen. Heb je die gevonden, dan moet je snel schakelen om een kans te maken. Nog voordat je een makelaar op de koffie vraagt kunnen wij jouw maximale hypotheek voor je berekenen. Vul hiervoor vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Huis kopen: hoe vergroot jij je kansen?

Ben jij op zoek naar een andere woning? Zorg ervoor dat je een zo aantrekkelijke mogelijke koopkandidaat bent. Laat bijvoorbeeld merken dat je goed voorbereid bent en stel je flexibel op. Ga daarnaast na wat een woning feitelijk waard is, zodat je weer hoe ver je kunt gaan. Meer hierover lees je in dit eerdere artikel, met als kanttekening dat het aanbod op de woningmarkt in 2018 ruim was vergeleken met nu.

Deze woningmarkt leent zich niet voor het rustig bezichtigen van woningen. Het is de vraag wanneer de Open Huizen Dag weer draait waar die ooit voor in het leven geroepen is, namelijk het zonder afspraak zo veel mogelijk woningen langs.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie