Nieuws

Hoe bepaal je welk type autoverzekering voor jou interessant is?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je in de basis keuze uit drie opties, namelijk: een WA-verzekering, een WA+-verzekering (beperkt casco) en een allrisk autoverzekering. Hoe kiest je de variant die past bij jouw situatie?

woensdag 2 maart 2022
Hoe bepaal je welk type autoverzekering voor jou interessant is?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je in de basis keuze uit drie opties, namelijk: een WA-verzekering, een WA+-verzekering (beperkt casco) en een allrisk autoverzekering. Hoe weet je, welke van deze drie soorten autoverzekeringen voor jou het meest interessant is? Bij een autoverzekering vergelijken met en zonder casco, zal al snel opvallen dat er een groot verschil zit in de premie die je hiervoor betaalt. Wat zijn de risico’s van een WA-verzekering? In dit artikel helpen we je op weg, bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. 

Tip: de premie van een autoverzekering berekenen doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn diverse vergelijkingstools, die je snel en eenvoudig de beste en voordeligste keuze helpen te vinden.

Situaties waarin een WA-verzekering interessant is

De voordelige WA-verzekering is interessant, wanneer je auto ouder dan acht jaar. De old-timers worden hier logischerwijs van uitgesloten, daar zij een hoge waarde (kunnen) hebben. Ook wanneer je niet volledig afhankelijk bent van de auto, bijvoorbeeld doordat het om een autoverzekering voor een tweede auto gaat, is een WA-verzekering een interessante optie. Een derde aspect om naar te kijken is de waarde van de auto. Als deze beperkt is, blijkt de WA-verzekering vaak de beste keuze te zijn voor de verzekeringnemer.

Kies in andere gevallen voor een WA+-verzekering

Valt jouw auto niet binnen de omschrijving van modellen waarvoor een WA-verzekering de beste keuze is? In dat geval is een WA+-verzekering het overwegen waard. Je bent in dit geval onder meer verzekerd tegen diefstal, inbraak, brand en bijvoorbeeld schade door stormachtig weer. Verwacht je dat het risico op vandalisme groot is, bijvoorbeeld doordat je een hele opvallende auto hebt of zou je in geen geval zonder auto kunnen? In dat geval kan een allrisk autoverzekering wenselijk zijn. Houd er rekening mee, dat de kosten hiervan veel hoger liggen dan die van een WA- en WA+-verzekering.

Let op de kosten van aanvullende verzekeringen

Soms is het relatief makkelijk om te besparen, door bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen stop te zetten. Je kunt denken aan een rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties. Mochten er conflicten in het verkeer ontstaan, dan biedt deze aanvullende verzekering dekking voor de juridische kosten die het oplossen van zo’n conflict met zich meebrengt. De kans op dergelijke conflicten is echter niet heel groot. In het bijzonder, wanneer je de auto als tweede auto aangeschaft hebt en deze relatief weinig verwacht te gebruiken.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie