Nieuws

Nieuwe quarantainedekking bij reisverzekering

Over de grens op vakantie gaan is een risico in coronatijd. Zeker omdat bij de meeste reisverzekeraars extra kosten bij quarantaine niet onder de dekking valt. Allianz is de eerste verzekeraar die de reisverzekering heeft voorzien van een quarantainedekking.

dinsdag 20 april 2021
Nieuwe quarantainedekking bij reisverzekering

Door de coronacrisis vieren veel mensen vakantie in eigen land. Naar het buitenland gaan is een risico. Voor je het weet worden er vluchten geschrapt en zit je ergens vast. Het virus oplopen over de grens is al helemaal geen pretje. Waag je het er toch op? Verzekeraar Allianz heeft als eerste de reisverzekering uitgebreid met een ‘quarantainedekking’. Let wel op de voorwaarden voordat je jouw koffers pakt.

De quarantainedekking van Allianz geldt voor reizen waarbij de landcode groen of geel is bij vertrek. De uitbreiding is van toepassing op zowel kort- als doorlopende reisverzekeringen. Heb je de verzekering al eerder gesloten? Ook die wordt kosteloos met de dekking uitgebreid.

Let op de kleurcodes

Vrijwel alle verzekeraars bieden dekking wanneer je naar een gebied gaat met kleurcode groen of geel. Wanneer je ziek wordt door corona - of een andere kwaal - zijn de kosten gedekt. De extra kosten voor quarantaine meestal niet zelf. Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat je vanaf code oranje moet oppassen. Bij twee derde van de verzekeraars worden schades niet meer gedekt als er verband is met code oranje. Bij een derde vervalt de dekking helemaal in die situatie.

Dekking wanneer je in quarantaine zit

De quarantainedekking van Allianz dekt de kosten voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van Covid-19. Bijvoorbeeld omdat de overheid in het vakantieland je verplicht in quarantaine te gaan na een positieve test. De dekking geldt ook wanneer je zelf niet besmet bent maar in quarantaine moet in jouw accommodatie. Denk bijvoorbeeld aan een compleet hotel dat op slot gaat. Een uitzondering hierop is quarantaine op cruiseschepen.

Wanneer ben je verzekerd?

De verzekering geldt voor alle reizen binnen de EU en alleen voor pakketreizen buiten de EU. Heb je dus zelf de vlucht en overnachtingen geboekt, dan is er geen sprake van een pakketreis. De vertrekdatum moet wel tussen 15 april en 31 december 2021 liggen. Daarnaast moet de bestemming een groen of geel reisadvies hebben op de dag van vertrek, anders vervalt de dekking.

Wat krijg je vergoed?

Om een beroep te doen op de verzekering dien je vooraf toestemming te vragen bij Allianz. Wanneer deze toestemming is verleend, krijg je de volgende kosten vergoed:

  • Noodzakelijk extra verblijf tot de maximum bedragen die gelden voor jouw verzekering
  • Extra reiskosten per openbaar vervoer naar Nederland
  • De maximale vergoeding is maximaal €1.000 per persoon per polis


Kijk voor je naar de zon of sneeuw vertrekt welk reisadvies de overheid heeft gegeven voor de plaats van bestemming. Wanneer je met de auto gaat, check dan ook wat de codes zijn voor de landen die je doorkruist. Daarnaast is het ook goed om de voorwaarden van je reisverzekering bij de hand te houden. Zo weet je wat de gevolgen zijn als de kleurcode van het land of de regio tijdens je reis veranderd.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie