Nieuws

Dit vonden onze lezers dit jaar het meest interessant

De overdrachtsbelasting wijzigt, de hypotheekrente is verder gedaald en de prijs van het energielabel stijgt volgend jaar fors. De wijzigingen voor huiseigenaren is het populairste onderwerp van dit jaar.

donderdag 24 december 2020
Dit vonden onze lezers dit jaar het meest interessant

Een historisch lage hypotheekrente, veranderingen rondom de overdrachtsbelasting en zonnepanelen die minder gaan opleveren. Een greep uit de meest populaire onderwerpen van 2020. Check aan de hand van deze top tien meest gelezen artikelen of jij iets gemist hebt.

De top tien is gebaseerd op onderwerpen die het afgelopen jaar het meest gelezen zijn of waar de meeste reacties op kwamen.

1. Ben je huiseigenaar? Dit wijzigt er volgend jaar

De WOZ-waarde stijgt, de hypotheekrenteaftrek daalt en het aanvragen van een energielabel wordt duurder. Enkele veranderingen die in 2021 invloed hebben op je financiën als je een eigen huis hebt.

2. Starters betalen in 2021 geen overdrachtsbelasting

Ben je onder de 35 jaar? Vanaf 1 januari 2021 hoef je geen overdrachtsbelasting meer te betalen! Dit scheelt €5.500 wanneer je een woning koopt van €275.000. Er gelden uiteraard wel voorwaarden.

3. Zonnepanelen leveren vanaf 2023 minder op

Met de salderingsregeling kun je jouw zonnepanelen sneller terugverdienen. Vanaf 2023 wordt deze regeling stapsgewijs afgebouwd. Daartegenover staat mogelijk wel een andere terugleververgoeding.

4. Wat als Menzis, CZ en VGZ de premieverhoging van DSW volgen?

De coronacrisis had dit jaar weinig invloed op de zorgverzekeringspremie, zo stelde DSW. Als oorzaak noemt de zorgverzekeraar vooral het beperkte reserve en gestegen zorgkosten. Wel is het mogelijk dat door corona de zorgkosten verder oplopen en de premies in 2021 verder stijgen.

5. 7 bijzondere woningen op Funda

Ben je het zat om in een standaard vinexwijk te wonen? Struin eens wat rond op Funda, dan vind je gegarandeerd de meest bijzondere woningen. Zoals een molen, vuurtoren of kasteel…

6. Het regent hypotheekrente verlagingen!

Ondanks de coronacrisis zijn de rentes verder gedaald. Goed nieuws voor woningkopers. Waar komen deze renteverlagingen vandaan en waar gaat het naar toe?

7. Hypotheek overgesloten? Dit krijg je terug bij de belastingaangifte

Ook bij het oversluiten van je hypotheek kan je een deel van de gemaakte kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Denk aan notaris- en taxatiekosten, bemiddelingskosten en onder voorwaarden ook de boeterente.

8. WOZ-bezwaar kan korting op hypotheekrente kosten

Bezwaar maken tegen een hoge WOZ-waarde is niet altijd gunstig. Het kan namelijk korting op je hypotheekrente kosten. Daarnaast is het ook gunstig als je je woning wilt verkopen.

9. Hypotheekrente naar 0.99 procent. Welke bank volgt?

De hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar is sinds februari mogelijk voor 0,99% (inmiddels is dit zelfs 0,94%). Ook hypotheekrentes met een langere rentetermijn daalden.

10. Woningkopers slaan toe in de provincie

In 2019 is de woningprijs 6,9% gestegen. In het laatste kwartaal sloegen veel kopers in de provincie hun slag. De huizenprijzen zijn daar minder gestegen en je krijgt meer waar voor je geld.

In 2021 voorzien we je ook weer van belangrijk nieuws voor jouw financiën. Fijne feestdagen gewenst en op naar een goed en gezond 2021!

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie