Nieuws

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Grote kans dat je huidige zorgverzekering volgend jaar duurder wordt. De hoogste tijd om dus eens te checken of het niet goedkoper kan. Onze top-5 helpt je op weg bij het vergelijken van je zorgverzekering 2021.

maandag 23 november 2020
Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Op zoek naar de laagste premie voor zorgverzekering 2021? Zoals ieder jaar zijn de verschillen tussen de zorgverzekeraars groot. Je eigen wensen bepalen ook wat je maandelijks betaalt. Kies je bijvoorbeeld een natura of restitutiepolis? Besparen op de zorgverzekering kan ook met hoger eigen risico. Om je op weg te helpen zetten we op een rij waar je het goedkoopst uit bent voor de basis zorgverzekering 2021.

Bij het vergelijken van je zorgverzekering telt meer dan alleen de premie. Je moet onder andere bedenken in welke mate je vrije zorgkeuze wilt. In dit artikel vergelijken we:

  • Restitutie basiszorgverzekering
    Met een restitutiepolis kan je bij alle ziekenhuizen en hulpverleners terecht voor zorg die onder de basis zorgverzekering valt. Met andere woorden, de hoogte van de vergoeding hangt niet af van waar jij zorg krijgt. Door deze keuzevrijheid ligt de premie hoger.

  • Natura basiszorgverzekering
    Met een naturapolis heb je beperkte vrije keuze in zorgaanbieders. Ga je naar zorgverleners die geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan krijg je maar een gedeelte van de zorg vergoed. Het resterende deel is voor eigen rekening. Onder naturapolissen vallen ook budgetverzekeringen. Die zijn vaak goedkoop maar hebben ook meer beperkingen. In onderstaande vergelijking hebben we alleen gekeken naar verzekeringen die minstens 75 procent vergoeden bij niet-gecontracteerde zorg.


Het standaard eigen risico blijft volgend jaar € 385. Je kunt er zelf voor kiezen om dit vrijwillig te verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op de premie, zoals je ziet in de onderstaand vergelijking. Houd er wel rekening mee dat je het eigen risico ‘kwijt bent’ als je bepaalde zorg nodig hebt.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Onderstaand de laagste premies bij het standaard eigen risico en het maximaal verhoogde eigen risico van € 885. De vergelijking van de zorgverzekering 2021 is tot stand gekomen in samenwerking met partnersite Zorgverzekering.net.

Goedkoopste basis zorgverzekering volledige vrije keuze (restitutie)

Goedkoopste basis zorgverzekering beperkte vrije keuze (natura)

Bij het selecteren van je zorgverzekering komt meer kijken dan alleen zoeken naar de laagste premie voor de basis zorgverzekering. Met behulp van deze vijf stappen kun je een weloverwogen keuze maken voor je zorgverzekering in 2021. Direct vergelijken wat in jouw situatie de beste keus is? Via onze partnersite Zorgverzekering.net bespaar je snel en eenvoudig op je zorgverzekering!

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie