Nieuws

Hypotheek oversluiten? Onze oversluitgids helpt je op weg

In oktober had maar liefst 20 procent van alle hypotheekaanvragen betrekking op het oversluiten van de hypotheek. Ben jij ook benieuwd of jij met oversluiten kan profiteren van de lage rente? Lees onze oversluitgids!

dinsdag 10 november 2020
Hypotheek oversluiten? Onze oversluitgids helpt je op weg

De hypotheekrente is historisch laag. Heb je al een hypotheek maar betaal je nog een hogere rente? Met het oversluiten van je hypotheek kan ook jij profiteren van de gedaalde rente. Uit lezersvragen merken we dat er veel behoefte is aan informatie over het oversluiten van hypotheken. We hebben de belangrijkste informatie gebundeld in deze oversluitgids.

De gids over het oversluiten van hypotheken geeft onder andere antwoord op de vraag voor wie het interessant is, hoe het in de praktijk werkt en gaat in op aandachtspunten als de eventuele boeterente.

Direct naar de gids hypotheekrente oversluiten


Hypotheek oversluiten in 5 stappen

De gids hypotheek oversluiten bestaat uit de volgende vijf stappen. Klik op ‘Startpagina’ om te beginnen bij stap 1 of kies een ander onderwerp.

Start met stap 1

Laagste hypotheekrente bij het oversluiten van je hypotheek

Je hypotheek oversluiten wordt interessanter naarmate je huidige hypotheekrente hoger ligt dan de actuele rentestanden. Weet je welke rente je nu betaald? Vergelijk deze met de onderstaande laagste hypotheekrentes van het moment:

Variabele rente 1,20%
1 jaar 0,75%
5 jaar 0,80%
10 jaar 0,94%
20 jaar 1,25%
30 jaar 1,62%

Vragen of advies over het oversluiten van je hypotheek?

Heb je vragen over het oversluiten van jouw hypotheek, of wil je hier advies over? Deze kan je stellen via het formulier onder dit artikel. Wegwijs werkt hiervoor samen met deskundige en gediplomeerde hypotheekadviseurs in heel Nederland. Het eerste contact is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Zorg er tot slot voor dat je goed geïnformeerd bent bij het oversluiten van je hypotheek. Zo weet je wat de besparing in de praktijk is en welke stappen er nodig zijn.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.

Vink alsjeblieft minstens één onderwerp aan


 ,  
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?


Bedankt voor je interesse, het formulier is verzonden

  1. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging
  2. We nemen je vraag / verzoek om informatie snel in behandeling
  3. Afhankelijk van je vraag komt de reactie via Wegwijs of een externe specialist
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie